Covid 19: në 24 orët e fundit, prej 2748 testeve, kemi 934 raste të reja, 5 viktima dhe 454 persona të shëruar

RMV Ministria e shendetesiseGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2748 teste dhe 934 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 420(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Veles – 82(me  54.384 banorë).
 • Prilep – 61(me 75.132 banorë).
 • Tetovë – 58(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 35(me 109.228 banorë) .
 • Manastir – 33(me 91.983 banorë).
 • Strumica – 30(me 57.175 banorë)
 • Ohër- 23(51.591 banorë).
 • Koçani – 22(me 37.758 banorë).
 • Shtip – 20(me 43.625 banorë) .
 • Kërçovë – 20(me 56.937 banorë).
 • Kavadarci – 19(me 38.741 banorë).
 • Gostivar – 18(111.252 banorë).
 • Sveti Nikollë – 13(me 17.683 banorë)
 • Gjevgjelia – 13(me 22.706 banorë)
 • Probishtip – 8(me 15.085 banorë).
 • Negotinë – 8(me  19.327 banorë).
 • Radovish – 7(me 29.100 banorë).
 • Resnjë – 6(me 16.313 banorë)
 • Berovë – 6(me 12.813 banorë).
 • Dibër – 5(me 20.863 banorë).
 • Strugë – 5(me 65.801 banorë) .
 • Kriva Pallanka – 4(me  20.820 banorë).
 • Delçevë –4(me 17.713 banorë).
 • Kratovë – 4(me 9.376 banorë).
 • Vinicë – 2(me 19.391 banorë).
 • Demir Hisar – 2(me 8.177 banorë).
 • Krushevë – 2(me 9.418 banorë).
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë).
 • Vallandovë – 1(me  11.773 banorë).
Kanë ndërruar jetë 5 persona , 3 pacientë nga Shkupi (58, 68 dhe 75 vjeç ) dhe 2 pacientë nga Prilepi ( 73 dhe 78 vjeç) .
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 454 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 273-Kumanovë 15-Shtip 15-Prilep 16 -Tetovë 21-Struga 8-Veles 5-Manastir 4-Kavadarci 6-Gostivar 11-Gjevgjeli 7-Strumicë 17-Kriva Pallanka 2-Radovish 10-Koçani 9-Probishtip 1-Demir Hisar 2-Berovë 4-Valandovë 2-Sveti Nikolla 1-Kërçovë 8-Resnje 6 dhe Negotinë 3.
Deri më tani, në vend gjithsej janë kryer 246105 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara nga fillimi i epidemisë është 30488, numri i pacientëve të rikuperuar është 20448, numri i vdekjeve është 982 dhe numri i rasteve aktive është 9058.
Kujdes!
riskKujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

 

Mbani maskën edhe në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>