Covid 19: në 24 orët e fundit, prej 3211 testeve, kemi 1192 raste të reja, 22 viktima dhe 359 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3211 teste dhe 1192 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 571 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 87 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 63 (me 109.228 banorë) .
 • Prilep – 51 (me 75.132 banorë).
 • Shtip – 50 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 49 (51.591 banorë).
 • Manastir – 43 (me 91.983 banorë).
 • Veles – 42 (me  54.384 banorë).
 • Gostivar – 40 (111.252 banorë).
 • Strumica – 36 (me 57.175 banorë)
 • Koçani – 27 (me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 22 (me 56.937 banorë).
 • Kavadarci – 15 (me 38.741 banorë).
 • Dibër – 15 (me 20.863 banorë).
 • Probishtip – 14 (me 15.085 banorë).
 • Resnjë – 11 (me 16.313 banorë)
 • Strugë – 10 (me 65.801 banorë) .
 • Sveti Nikollë – 7 (me 17.683 banorë)
 • Vinicë – 7 (me 19.391 banorë).
 • Krushevë – 6 (me 9.418 banorë).
 • Gjevgjelia – 6 (me 22.706 banorë)
 • Demir Hisar – 5 (me 8.177 banorë).
 • Radovish – 4 (me 29.100 banorë).
 • Kriva Pallanka – 3 (me  20.820 banorë).
 • Kratovë – 3 (me 9.376 banorë).
 • Negotinë – 2 (me  19.327 banorë).
 • Delçevë –2 (me 17.713 banorë).
 • Berovë – 1 (me 12.813 banorë).
Kanë ndërruar jetë 22 persona , 8 pacientë nga Shkupi (78, 78, 61, 60, 81, 70, 84 dhe 51 vjeç), 2 nga Shtipi (80 dhe 80 vjeç,) 1 nga Prilepi (65 vjeç), 2 nga Tetova (41 dhe 66 vjeç), 2 nga Velesi (75 dhe 57 vjeç), 2 nga Manastiri (71 dhe 66 vjeç), 2 nga Ohri (54 dhe 73 vjeç), 1 nga Gostivari ( 72 vjeç), 1 nga Krusheva (81 vjeç) dhe 1 nga Pehçeva (53 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 359 pacientë të rikuperuar në: – Shkup 206-Kumanova 15 -Dibra 2-Shtip 11- Prilep 17- Tetovë 11- Veles 3- Manastir 9- Kavadarci 11- Gostivar 4- Gjevgjeli 4 -Strumicë 14 – Radovish 3 -Koçani 27 -Probishtip 4 -Pehçeva 1 – Berovë 1- Valandovë 3- Sveti Nikolë 1-Kërçova 6- Resnje 2-Negotinë 4.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 259115 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 35097 , numri i pacientëve të rikuperuar është 22024, numri i vdekjeve është 1071 dhe numri i rasteve aktive është 12002.
masat kunder covidKujdes!
Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Mbani maskën edhe në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>