Covid 19: Përsëri rritje, 193 raste të reja, 9 të vdekur dhe 46 persona të shëruar

Diagrami 17 qershorMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit janë realizuar 1391 teste dhe janë regjistruar 193 raste të reja të covid-19 edhe atë në – Shkup 140 – Tetovë 19 – Ohri 11 – Shtip 6 – Strugë 5 – Gostivar 4 – Resnje 2 – Kumanovë 2 – Veles 2 – Dibër 1  dhe Sveti Nikollë 1.

Gjatë 24 orëve u regjistruan 9 viktima, 5 nga Shkupi, 2 nga Kumanova, 1 nga Tetova dhe 1 nga Ohri:

-Në Klinikën për Sëmundje Infektive dhe Gjendje Febrile në Shkup ndërruan jetë tre persona: një pacient 47-vjeçar nga Shkupi, i hospitalizuar 7 qershor, një pacient 78-vjeçare nga Shkupi , e hospitalizuar 4 qershor dhe një paciente 85-vjeçare nga Shkupi, i hospitalizuar 9 qershor. – Në Spitalin “8 Shtatori ” në Shkup, ndërruan jetë 4 persona: një pacient 69-vjeçar nga Shkupi, i hospitalizuar më 9 qershor, një pacient 67-vjeçar nga Shkupi, i hospitalizuar prej 15 qershorit, një pacient 67-vjeçar nga Kumanova, i hospitalizuar më 2 qershor dhe një pacient 61-vjeçar nga Tetova, i hospitalizuar më 2 qershor. – Në spitalin e Kumanovës ndërroi jetë një pacient 81-vjeçar nga Kumanova, i hospitalizuar më 3 qershor dhe – Në spitalin e Ohrit ndërroi jetë një pacient 83-vjeçar nga Ohri, i hospitalizuar më 8 qershor , me këta raste të vdekjeve, numri i personave që kanë ndërruar jetë u rrit në 210.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 46 pacientë të shëruar në – Shkup 35 – Shtip 6 – Kumanovë 1 – Strugë 1– Gostivar 1 – Valandovë 1 dhe Tetovë 1.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 4482, numri i pacientëve të rikuperuar është 1803, numri i të ndjerëve është 210 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend për momentin është 2469.

Ndërsa në territorin e Tetovës, gjatë 24 orëve të shkuara u regjistruan 19 raste të reja dhe numri i përgjithshëm i rasteve aktive me Covid-19 është 278.

Ja edhe renditja e qyteteve me  rastet më të larta aktive :

 • Shkup – 2137, aktiv 1425 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Tetovë – 459, aktiv 278 (territori i Tetovës me 200.678 banorë: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë) .
 • Kumanova – 653aktiv 206 (me 109.228 banorë) .
 • Shtip – 250, aktiv 202 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 84, aktiv 65 (51.591 banorë).
 • Struga – 142, aktive 63 (me 65.801 banorë) .
 • Gostivar – 73, aktiv 47 (111.252 banorë) .
 • Velesi – 156, aktiv 31 (me  54.384 banorë)
 • Prilep – 229, aktiv 17 (me 75.132 banorë)
 • Koçani – 55, aktiv 24 (me 37.758 banorë)
 • Probishtip – 11, aktiv 9 (me 15.085 banorë)
 • Manastir – 35aktiv 8 (me 91.983 banorë)
 • Dibra  – 62, aktiv 11 (me 20.863 banorë)
 • Kërçova – 5, aktiv 3 (me 56.937 banorë)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>