Covid 19: prej 1049 testeve, kemi 166 raste të reja, 10 viktima dhe 416 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1049 teste dhe 166 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 
 • Shkup – 88 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Tetovë – 13 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Ohër- 13 (51.591 banorë)
 • Strugë – 11 (me 65.801 banorë)
 • Prilep – 11 (me 75.132 banorë)
 • Gostivar – 7 (111.252 banorë)
 • Kavadarci – 4 (me 38.741 banorë)
 • Shtip – 4 (me 43.625 banorë)
 • Kërçovë – 2 (me 56.937 banorë)
 • Kumanovë – 2 (me 109.228 banorë)
 • Koçani – 2 (me 37.758 banorë)
 • Kriva Pallanka – 2 (me  20.820 banorë)
 • Probishtip – 2 (me 15.085 banorë)
 • Negotinë – 2 (me  19.327 banorë)
 • Veles –1 (me  54.384 banorë)
 • Krushevë – 1 (me 9.418 banorë)
 • Vinicë – 1 (me 19.391 banorë)
Kanë ndërruar jetë 10 pacientë, dy pacientë nga Shkupi (86 dhe 66), një nga Kumanova (72), dy nga Shtipi (59 dhe 55), tre pacientë nga Prilepi (79, 74 dhe 78), një nga Ohri (82) dhe një pacientë nga Radovishi (65).
 
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 416 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 175-Kumanovë 22-Dibër 7-Shtip 12-Prilep 15-Tetovë 14-Strugë 24-Veles 9-Manastir 23-Ohër 26-Kavadarci 22-Gostivar 13-Gjevgjeli 4-Strumicë 9-Kriva Pallankë 8-Radovish 2-Krushevë 2-Koçanë 6-Probishtip 4-Demir Hisar 1-Makedonski Brod 1-Pehçevë 4-Valandovë 3-Sveti Nikolë 2-Kërçovë 1-Resnje 1-Negotinë 6.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 411.040 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i pandemisë është 85494, numri i pacientëve të rikuperuar është 66209, numri i vdekjeve është 2581 dhe numri i rasteve aktive është 16704. 
mbajtja e maskesKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>