Covid 19: prej 1181 testeve, kemi 336 raste të reja, 32 viktima dhe 544 persona të shëruar

E heneGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 1181 teste dhe 336 raste të reja të Covid -19 janë regjistruar në:

 • Shkup – 95(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Gostivar – 41(111.252 banorë).
 • Manastir – 34(me 91.983 banorë).
 • Veles – 30(me  54.384 banorë).
 • Prilep – 27(me 75.132 banorë).
 • Koçani – 15 (me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 14(me 56.937 banorë).
 • Shtip – 12(me 43.625 banorë) .
 • Tetovë – 11(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 10(me 109.228 banorë).
 • Radovish – 10(me 29.100 banorë).
 • Kavadarci – 7(me 38.741 banorë).
 • Gjevgjeli – 7(me 22.706 banorë)
 • Strumica – 7(me 57.175 banorë)
 • Negotinë – 6(me  19.327 banorë).
 • Sveti Nikollë – 6(me 17.683 banorë)
 • Berovë – 3(me 12.813 banorë).
 • Vinicë – 3(me 19.391 banorë).
 • Kriva Pallanka – 3(me  20.820 banorë).
 • Resnjë – 2(me 16.313 banorë)
 • Ohër- 1(51.591 banorë).
 • Strugë – 1(me 65.801 banorë)
 • Delçevë –1(me 17.713 banorë)
 • Kratovë – 1(me 9.376 banorë).
 • Vallandovë – 1(me  11.773 banorë)
 • Probishtip – 1(me 15.085 banorë).
 • Krushevë – 1(me 9.418 banorë).
 • Demir Hisar – 1(me 8.177 banorë).
Kanë ndërruar jetë 32 pacientë, dymbëdhjetë pacientë nga Shkupi (66, 59, 81, 69, 57, 68, 73, 80, 85, 67, 77 dhe 82 vjeç), dy nga Prilepi (70 dhe 55), tre nga Tetova (64, 79 dhe 67), dy nga Struga (67 dhe 74), një pacientë nga Velesi (51), dy nga Ohri (70 dhe 74), një nga Kavadarci (77), një nga Gostivari (61), dy nga Strumica (63 dhe 66), dy nga Radovishi (62 dhe 70), një pacientë nga Koçani (64), një nga Dellçeva (78), një nga Kërçova (64) dhe një pacientë nga Negotina (55).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 544 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 235-Shtip 42-Prilep 72-Tetovë 26-Strugë 1-Veles 54-Kavadarci 21-Gjevgjeli 10-Kriva Pallankë 6-Radovish 4-Krushevë 1-Koçani 25-Probishtip 2-Pehçevë 1-Berovë 9-Vinicë 2-Delçevë 10-Kratovë 2-Sveti Nikolë 7-Negotinë 14.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 332.286 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 61878, numri i pacientëve të rikuperuar është 38946, numri i vdekjeve është 1763 dhe numri i rasteve aktive është 21169.
riskKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>