Covid 19: prej 1372 testeve, sot, kemi 112 raste të reja, 8 viktima dhe 159 persona të shëruar

parandalimi covid 19Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1372 teste dhe 112 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në:
-Shkup 46-Kumanovë 7-Shtip 1 -Prilep 2 -Tetovë 1 -Struga 6 -Veles 4 -Manastir 7 -Ohër 4 -Gostivar 3 -Strumicë 11 –Radovish 3 – Koçani 4 – Probishtip 1  -Berovë 1 -Valandovë 1 – Vinicë 1 –  Delçevë 1 -Kratovë1 – Sveti Nikollë 4 -Kërçovë 2 dhe Resnje1.
Kanë ndërruar jetë 8 persona, një pacientë nga Tetova (73 vjeç), një nga Strumica (58 vjeç), një nga Dellçeva (55 vjeç), dy nga Struga (74 dhe 80 vjeç) dge tre nga Shkupi (53, 76 dhe 82 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 159 pacientë të rikuperuar në:
-Shkup 42 – Kumanovë 8 – Shtip 3 – Prilep 8 -Tetovë 10 – Struga 6 – Veles 4 – Manastiri 3 – Ohri 10 – Kavadarci 2 – Gostivar 13 – Gjevgjeli 11 – Strumicë 4 -Kriva Pallankë 2 – Radovish 2 -Krushevë 2 – Koçani 2 – Koçani 4 – Probishtip 1 – makedonski Brod 2 -Pehçevë 1 – Berovë 3 -Valandovë 1 -Vinicë 2 – Dellçevë 8 -Kërçovë 3 dhe – Sveti Nikollë 3.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 187 080 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 17786, numri i pacientëve të rikuperuar është 14801, numri i vdekjeve është 737, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2248.
Në shumë vende kemi rritje të numrit të infektuarve me Covid 19, institucionet paralajmërojnë si shenjë e valës së dytë, prandaj, Ju lutemi mbroni vetveten,  ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>