Covid 19: prej 1377 testeve, sot, kemi 139 raste të reja, 6 viktima dhe 534 persona të shëruar

RMV Ministria e shendetesiseMinistria e Shëndetësisë informon se gjatë 24 orëve të fundit, janë  kryer  1377 testime dhe u regjistruan 139 raste të reja të COVID -19 në:- Shkup 36- Gostivar 16- Kërçovë 15- Tetovë 14- Kumanovë 11- Shtip 11- Strugë 8- Vinicë 6- Kavadari 5- Veles 4- Dibër 2- Manastir 2- Probishtip 2- Strumicë 1- Krushevë 1- Koçani 1- Prilep 1-Makedonski Brod 1- Sveti Nikole 1- Resnje 1.

Kanë ndërruar jetë gjashtë pacientë, pesë pacientë nga Shkupi (34, 66, 67, 67 dhe 86 vjeç) dhe një pacientë nga Koçani (76 vjeç). Pesë pacientë humbën jetën në spital dhe një jashtë spitalit.

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 534 pacientë të rikuperuar nga:- Shkupi 353- Kumanovë 61- Shtip 27- Tetovë-17- Dibër 17- Gostivar 14- Probishtip 8- Kërçovë 7- Sveti Nikole 5- Prilep 5- Strumicë 4- Strugë 4- Veles 4- Ohër 3- Koçanë 2- Resnje 2- Krushevë 1.

Personat e regjistruar sot të rikuperuar, shumica e personave të rikuperuar janë persona nga periudha e kaluar e raportuar kolektivisht nga qendrat lokale për shëndet publik tek ISHP-së.

Deri më tani, në total janë kryer 102317 teste të covid-19.

Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 10754, numri i pacientëve të rikuperuar është 6554, numri i atyre që humbën jetën është 486 dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3714.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>