Covid 19: prej 1530 testeve, kemi 190 raste të reja, 6 viktima dhe 2009 persona të shëruar

E dielGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1530 teste dhe 190 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 71(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 19(me 109.228 banorë)
 • Prilep – 12(me 75.132 banorë)
 • Strugë – 11(me 65.801 banorë)
 • Kërçovë – 8(me 56.937 banorë)
 • Kavadarci – 8(me 38.741 banorë)
 • Negotinë – 8(me  19.327 banorë)
 • Resnjë –7(me 16.313 banorë)
 • Tetovë – 6(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Shtip – 6(me 43.625 banorë)
 • Veles –6(me  54.384 banorë)
 • Strumica – 6(me 57.175 banorë)
 • Ohër- 5(51.591 banorë)
 • Gjevgjeli – 4(me 22.706 banorë)
 • Dibër – 3 (me 20.863 banorë)
 • Gostivar – 3(111.252 banorë)
 • Delçevë –2(me 17.713 banorë)
 • Probishtip – 2(me 15.085 banorë)
 • Koçani – 1(me 37.758 banorë)
 • Manastir – 1(me 91.983 banorë)
 • Radovish – 1(me 29.100 banorë)
(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.) 
 
Kanë ndërruar jetë 6pacientë, katër pacientë nga Shkupi (60, 74, 44 dhe 86), një nga Kumanova (72) dhe një pacient nga Gostivari (64).
 
Sot, Instituti i Shëndetit Publiku  regjistruan 2009 pacientë të rikuperuar edhe atë nga:-Shkupi 1356 -Kumanovë 51-Tetovë 115-Prilep 11-Gostivar 71-Shtip 21-Manastir 33-Veles 33-Ohër 81-Strumicë 27-Kavadarci 41-Strugë 33-Koçani 8-Kërçovë 22-Sveti Nikollë 8-Gjevgjeli 10-Dibër 10-Kriva Pallanka 7-Resnjë 14-Radovish 2-Berovë 1-Dellçevë 17-Vinicë 10-Probishtip 2-Vallandovë 1-Demir Hisar 6-Makedonski Brod 2-Bogdanci 2-Krushevë 1-Makedonska Kamenica 11-Demir Kapija 1-Dojran 1.
 
Deri më tani, kryer gjithsej 431.712 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 88938, numri i pacientëve të rikuperuar është 73601, numri i vdekjeve është 2702 dhe numri i rasteve aktive është 12635.
 
MaskaKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>