Covid 19: prej 1545 testeve, sot, kemi 144 raste të reja, 8 viktima dhe 97 persona të shëruar

Ndalo covid 19Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1.545 teste dhe 144 raste të reja të Covid-19 janë rregjistruar në:
-Shkup 27
-Kumanovë 11
-Dibër 3
-Shtip 5
-Prilep 13
-Tetovë 13
-Veles 4
-Manastir 5
-Ohër 2
-Kavadar 1
-Gostivar 8
-Gjevgjeli 2
-Strumicë 15
-Kriva Palankë 1
-Radovish 8
-Krushevë 2
-Koçanë 13
-Makedonski Brod 1
-Berovë 2
-Vinicë 1
-Delçevë 3
-Kërçovë 2
-Resnje 2
Kanë ndërruar jetë 8 persona, një pacientë nga Kumanova (48 vjeç), një pacientë nga Shtipi (65 vjeç), dy pacientë nga Prilepi (62 dhe 83 vjeç), një pacientë nga Tetova (69 vjeç),një pacientë nga Strumica (39 vjeç),një pacientë nga Vinica (63 vjeç) dhe një pacientë nga Kërçova (56 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 97 pacientë të rikuperuar në:
-Shkup 22
-Kumanovë 33
-Shtip 2
-Prilep 7
-Tetovë 2
-Strugë 1
-Manastir 4
-Gostivar 1
-Gjevgjeli 1
-Strumicë 1
-Kriva Palankë 3
-Radovish 1
-Krushevë 1
-Koçanë 4
-Makedonski Brod 1
-Berovë 2
-Vinicë 1
-Delçevë 5
-Sveti Nikolë 2
-Kërçovë 3
Deri më tani, janë kryer gjithësej 172,700 teste të Covid-19 në vend. Nuk ka testime nëpërmjet skriningut.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 16.417, numri i pacientëve të rikuperuar është 13.732, numri i vdekjeve është 683, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 2.002.
Në shumë vende paralajmërohen rritje të numrit të infektuarve me covid 19 si shenjë e valës së dytë, prandaj Ju lutemi mbroni vetveten,  ashtu i mbroni të afërmit tuaj.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>