Covid 19: prej 1715 testeve, kemi 659 raste të reja, 23 viktima dhe 774 persona të shëruar

E diellGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1715 teste dhe 659 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 248(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Ohër- 47(51.591 banorë).
 • Manastir – 46(me 91.983 banorë).
 • Tetovë – 40(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strugë – 39(me 65.801 banorë)
 • Veles – 33(me  54.384 banorë).
 • Prilep – 33(me 75.132 banorë).
 • Gostivar – 21(111.252 banorë).
 • Negotinë – 21(me  19.327 banorë).
 • Kumanovë – 18(me 109.228 banorë).
 • Sveti Nikollë – 17(me 17.683 banorë)
 • Koçani – 14(me 37.758 banorë).
 • Kavadarci – 14(me 38.741 banorë).
 • Resnjë –12(me 16.313 banorë)
 • Vinicë – 11(me 19.391 banorë).
 • Berovë – 11(me 12.813 banorë).
 • Shtip – 8(me 43.625 banorë) .
 • Delçevë –5(me 17.713 banorë)
 • Kratovë – 4 (me 9.376 banorë).
 • Probishtip – 4 (me 15.085 banorë).
 • Kërçovë – 4(me 56.937 banorë).
 • Kriva Pallanka – 4(me  20.820 banorë).
 • Radovish – 3(me 29.100 banorë).
 • Demir Hisar – 3(me 8.177 banorë).
 • Strumica – 2(me 57.175 banorë)
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë).
 • Vallandovë – 1(me  11.773 banorë)
 • Gjevgjeli – 1(me 22.706 banorë)
 • Makedonski Brod – 1(me  6.166 banorë)
 • Krushevë –1 (me 9.418 banorë).
 • Dibër – 1(me 20.863 banorë).
Kanë ndërruar jetë 23 pacientë, 5pacientë nga Shkupi (61, 61, 79, 84 dhe 68), 2 nga Shtipi (60 dhe 69), 4 pacientë nga Struga (55, 57, 56 dhe 84), 4 nga Manastiri (67, 59, 79 dhe 70), 3 nga Ohri (64, 70 dhe 65), 1 nga Gostivari (72), 1 nga Strumica (55), 2 nga Radovishi (73 dhe 81) dhe 1 pacientë nga Krusheva (63).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 774 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 331-Kumanovë 140-Dibra10 -Shtip 27-Prilep 45 -Tetova 11 -Struga 28 -Veles 41 -Manastir 28 -Ohri 33 – Gostivari 4 -Gjevgjeli 3 -Strumicë 6 -Kriva Pallankë 7-Radovish 1- Koçani 8-Probishtip 4 -Demir Hisar 6-Makedonski Brod 3-Valandovë 1-Vinicë 4-Delceva 1 -Sveti Nikolë 16-Kërçovë 11 -Resnjë 5.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 348795 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 67968, numri i pacientëve të rikuperuar është 43646, numri i vdekjeve është 1924 dhe numri i rasteve aktive është 22398.
kontaktetKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>