Covid 19: prej 1733 testeve, kemi 175 raste të reja, 7 viktima dhe 365 persona të shëruar

E dielGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1733 teste dhe 175 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 90 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 15 (me 38.741 banorë)
 • Tetovë – 11 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 7 (me 109.228 banorë)
 • Ohër- 6 (51.591 banorë)
 • Kratovë – 6 (me 9.376 banorë)
 • Dibër – 5 (me 20.863 banorë)
 • Gostivar – 4 (111.252 banorë)
 • Prilep – 4 (me 75.132 banorë)
 • Strumica – 4 (me 57.175 banorë)
 • Resnjë –4 (me 16.313 banorë)
 • Veles –3 (me  54.384 banorë)
 • Strugë – 3 (me 65.801 banorë)
 • Vinicë – 2 (me 19.391 banorë)
 • Manastir – 2 (me 91.983 banorë)
 • Gjevgjeli – 2 (me 22.706 banorë)
 • Delçevë –1 (me 17.713 banorë)
 • Shtip – 1 (me 43.625 banorë)
 • Berovë – 1 (me 12.813 banorë)
 • Kërçovë – 1 (me 56.937 banorë)
 • Negotinë – 1 (me  19.327 banorë)
 • Krushevë – 1 (me 9.418 banorë)
 • Sveti Nikollë – 1(me 17.683 banorë)

(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve në Shkup (kryesisht nga Maqedonia lindore) dhe jashtë shtetit.) 

Kanë ndërruar jetë 7 persona , 2 pacientë nga Shkupi (85 dhe 43), një nga Ohri (83),një nga Shtipi (79), një nga Tetova (67), një nga Berova (80) dhe një nga Velesi (74).
Janë regjistruar 365 pacientë të rikuperuar nga:
-Shkup 288-Veles 10-Prilep 7-Kumanovë 7-Gostivar 7-Shtip 7-Koçanë 4-Gjevgjeli 3-Kriva Pallankë 3-Vinicë 3-Kratovë 3-Kërçovë 3-Tetovë 2-Dibër 2-Berovë 2-Bogdancë 2-Pehçevë 2-Ohër 1-Manastir 1-Kavadar 1-Resnje 1-Radovish 1-Probishtip 1-Krushevë 1-Demir Hisar 1-Makedonski Brod 1-Negotinë 1.
 
Deri më tani, janë kryer gjithsej 456.341 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID që nga fillimi i epidemisë është 92.693, numri i pacientëve të rikuperuar është 81.681, numri i vdekjeve është 2.855 dhe numri i rasteve aktive është 8.157.
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>