Covid 19: prej 1906 testeve, kemi 356 raste të reja, 15 viktima dhe 587 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1906 teste dhe 356 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 171(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Ohër- 20(51.591 banorë)
 • Kavadarci – 19(me 38.741 banorë)
 • Tetovë – 19(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Prilep – 15(me 75.132 banorë)
 • Kumanovë – 12(me 109.228 banorë)
 • Strugë – 10(me 65.801 banorë)
 • Veles –10(me  54.384 banorë)
 • Kërçovë – 10(me 56.937 banorë)
 • Dibër – 10(me 20.863 banorë)
 • Gostivar – 9(111.252 banorë)
 • Strumica – 8(me 57.175 banorë)
 • Shtip – 7(me 43.625 banorë)
 • Probishtip – 7(me 15.085 banorë)
 • Gostivar – 6(111.252 banorë)
 • Manastir – 4(me 91.983 banorë)
 • Berovë – 4(me 12.813 banorë)
 • Krushevë – 4(me 9.418 banorë)
 • Negotinë – 3(me  19.327 banorë)
 • Gjevgjeli – 3(me 22.706 banorë)
 • Negotinë – 3(me  19.327 banorë)
 • Kriva Pallanka – 3(me  20.820 banorë)
 • Resnjë –3(me 16.313 banorë)
 • Radovish – 3(me 29.100 banorë)
 • Delçevë –3(me 17.713 banorë)
 • Vinicë – 3(me 19.391 banorë)
 • Pehçevë – 2(me 5.517 banorë)
 • Koçani – 2(me 37.758 banorë)
 • Kratovë – 1(me 9.376 banorë)
 • Sveti Nikollë – 1(me 17.683 banorë)
 • Demir Hisar – 1(me 8.177 banorë)
 • Demir Kapija – 1(me  4.039 banorë)
 • Makedonska Kamenica – 1(me  7.524 banorë)

(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.) 

 

Kanë ndërruar jetë 15 pacientë, pesë pacientë nga Shkupi (65, 64, 82, 60 dhe 66), një nga Kumanova (73), tre pacientë nga Tetova (78, 36 dhe 61), një nga Prilepi (69), një nga Kavadarci (73), një nga Kërçova (51), një nga Kriva Palanka (79), një nga Delçeva (46) dhe një pacient nga Kratova (59).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 587 pacientë të rikuperuar nga: -Shkupi 426-Kumanovë 18-Tetovë 7-Prilep 12-Gostivar 14-Shtip 8-Manastir 11-Veles 13-Strumicë 13-Kavadarci 19-Koçani 6-Kërçovë 8-Sveti Nikollë 1-Gjevgjeli 2-Negotinë 2-Kriva Pallanka 8 -Radovish 6-Berovë 3-Probishtip 5-Valandovë 1-Bogdanci 2-Kratovë 1-Pehçevë 1.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 437.267 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 89817, numri i pacientëve të rikuperuar është 75387, numri i vdekjeve 2754 dhe numri i rasteve aktive është 11676.
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>