Covid 19: prej 1964 testeve, kemi 336 raste të reja, 10 viktima dhe 385 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 1964 teste dhe 336 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 145(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 27(me 38.741 banorë)
 • Ohër- 25(51.591 banorë)
 • Prilep – 17(me 75.132 banorë)
 • Tetovë – 15(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Veles –13(me  54.384 banorë)
 • Kumanovë – 13(me 109.228 banorë)
 • Manastir – 12(me 91.983 banorë)
 • Delçevë –10(me 17.713 banorë)
 • Strugë – 10(me 65.801 banorë)
 • Gostivar – 7(111.252 banorë)
 • Berovë – 5(me 12.813 banorë)
 • Gjevgjeli – 5(me 22.706 banorë)
 • Strumica – 4(me 57.175 banorë)
 • Resnjë –4(me 16.313 banorë)
 • Radovish – 4(me 29.100 banorë)
 • Kërçovë – 3(me 56.937 banorë)
 • Sveti Nikollë – 3(me 17.683 banorë)
 • Negotinë – 3(me  19.327 banorë)
 • Kriva Pallanka – 2(me  20.820 banorë)
 • Probishtip – 2(me 15.085 banorë)
 • Makedonski Brod – 2(me  6.166 banorë)
 • Krushevë – 2(me 9.418 banorë)
 • Demir Kapi – 2(me  4.039 banorë)
 • Koçani – 1(me 37.758 banorë)

(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.) 

Kanë ndërruar jetë 10 pacientë, pesë pacientë nga Shkupi (53,61,81,84 dhe 86), nga një prej Kavadarci (72), Gostivari (61), Koçani (49), Ohri (83) dhe Prilepi (68).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 385 pacientë të rikuperuar nga: Shkup – 213, Prilep – 27, Kumanovë – 23, Kavadarci – 23, Tetovë – 17, Veles – 15, Shtip – 12, Koçani – 9, Dibër – 7, Kriva Pallanka – 5, Radovish – 5, Manastir – 4, Kërçovë – 4, Gostivar – 3, Berovë – 3, Demir Kapi – 3, Sveti Nikollë – 2, Gjevgjeli – 2, Probishtip – 2, Kratovë – 2, Ohër – 1, Negotinë – 1, Makedonski Brod – 1, Krushevë – 1 .
 
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostifikuara që nga fillimi i epidemisë është 91891, numri i pacientëve të rikuperuar është 80393, numri i vdekjeve 2831 dhe numri i rasteve aktive është 8667.
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>