Covid 19: prej 2019 testeve, kemi 820 raste të reja, 32 viktima dhe 895 persona të shëruar

E diellGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2019 teste dhe 820 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 279 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Manastir – 58 (me 91.983 banorë).
 • Kumanovë – 49 (me 109.228 banorë).
 • Tetovë – 42 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Shtip – 39 (me 43.625 banorë) .
 • Gostivar – 37 (111.252 banorë).
 • Strugë – 33 (me 65.801 banorë)
 • Kavadarci – 34 (me 38.741 banorë).
 • Prilep – 15 (me 75.132 banorë).
 • Gjevgjeli – 25 (me 22.706 banorë)
 • Strumica – 25 (me 57.175 banorë)
 • Ohër- 24 (51.591 banorë).
 • Negotinë – 21 (me  19.327 banorë).
 • Veles – 19 (me  54.384 banorë).
 • Sveti Nikollë – 15 (me 17.683 banorë)
 • Koçani – 15 (me 37.758 banorë).
 • Delçevë –15 (me 17.713 banorë)
 • Berovë – 14 (me 12.813 banorë).
 • Kërçovë – 11 (me 56.937 banorë).
 • Vallandovë – 11 (me  11.773 banorë)
 • Probishtip – 10 (me 15.085 banorë).
 • Radovish – 7 (me 29.100 banorë).
 • Vinicë – 6 (me 19.391 banorë).
 • Kriva Pallanka – 6 (me  20.820 banorë).
 • Pehçevë – 3 (me 5.517 banorë).
 • Kratovë – 3 (me 9.376 banorë).
 • Demir Hisar – 2 (me 8.177 banorë).
 • Resnjë – 1 (me 16.313 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)
Kanë ndërruar jetë 32 persona , 11 pacientë nga Shkupi (73, 68, 72, 83, 77, 78, 62, 63, 88, 55 dhe 56 vjeç), 4 nga Kumanova (89, 95, 63 dhe 57 vjeç), 3 nga Prilepi (65, 59 dhe 79 vjeç), 1 nga Tetova (83 vjeç), 1 nga Velesi (67 vjeç), 3  pacientë nga Manastiri (77, 53 dhe 62 vjeç), 1 nga Ohri (75 vjeç),  3 nga Gostivari (59, 76 dhe 66 vjeç ), 3 nga Strumica (78, 63 dhe 70), 1 nga Radovish (67), 1 nga Gjevgjelia (74 vjeç), 3 nga Strumica (57, 68 dhe 76vjeç), 1 nga Resnja (61 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 895 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 496-Kumanovë 39-Shtip 32-Prilep 37-Tetovë 29-Veles 26-Manastir 18-Ohër 33-Kavadarci 17-Gostivar 31-Gjevgjeli 8-Strumicë 17-Radovish 3-Krushevë 4-Koçani 13-Probishtip 2-Demir Hisar 2-Makedonski Brod 3-Pehçevë 3-Berovë 4-Valandovë 8-Vinicë 5-Delçevë 1-Kratovë 6-Sveti Nikolë 8-Kërçovë 8-Resnjë 7-Negotinë 9
Deri më tani,në vend janë kryer gjithsej 331 105 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 61543, numri i pacientëve të rikuperuar është 38400, numri i vdekjeve është 1731 dhe numri i rasteve aktive është 21412.
kontaktetKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>