Covid 19: prej 2118 testeve, kemi 403 raste të reja, 10 viktima dhe 339 persona të shëruar

E premteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2118 teste dhe 403 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 165(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 30(me 109.228 banorë)
 • Veles –25(me  54.384 banorë)
 • Kavadarci – 22(me 38.741 banorë)
 • Ohër- 19(51.591 banorë)
 • Tetovë – 14(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strumica – 13(me 57.175 banorë)
 • Gostivar – 11(111.252 banorë)
 • Prilep – 10(me 75.132 banorë)
 • Koçani – 14(me 37.758 banorë)
 • Strugë – 11(me 65.801 banorë)
 • Manastir – 10(me 91.983 banorë)
 • Dibër – 9(me 20.863 banorë)
 • Gjevgjeli – 8(me 22.706 banorë)
 • Shtip – 4(me 43.625 banorë)
 • Kërçovë – 4(me 56.937 banorë)
 • Resnjë –4(me 16.313 banorë)
 • Krushevë – 4(me 9.418 banorë)
 • Berovë – 3(me 12.813 banorë)
 • Radovish – 3(me 29.100 banorë)
 • Delçevë –2(me 17.713 banorë)
 • Makedonski Brod – 2(me  6.166 banorë)
 • Vinicë – 2(me 19.391 banorë)
 • Demir Hisar – 1(me 8.177 banorë)
 • Probishtip – 1(me 15.085 banorë)
 • Sveti Nikollë – 1(me 17.683 banorë)
 • Negotinë – 1(me  19.327 banorë)
(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.  ) 
Kanë ndërruar jetë 10 pacientë, dy pacientë nga Shkupi (54 dhe 90 vjeç), një nga Kumanova (73vjeç), dy pacientë nga Prilepi (59 dhe 56vjeç), një nga Ohri (72vjeç), një pacient nga NJR Gjevgjelia / Bogdanci ( 76 vjeç), një nga Strumica (71 vjet), një nga NJR Dellçevë / Makedonska Kamenica (74 vjeç) dhe një pacient nga Kërçova (76 vjeç).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 339 pacientë të rikuperuar nga:-Shkup 106-Kumanovë 22-Dibër 14-Shtip 14-Prilep 28-Tetovë 10-Veles 13-Manastir 15-Kavadar 24-Gostivar 6-Gjevgjeli 8-Strumicë 12-Kriva Palankë 5-Radovish 2-Koçani 12-Probishtip 3-Demir Hisar 3-Makedonski Brod 1-Pehçevë 1-Berovë 13-Valandovë 1-Vinicë 6-Sveti Nikolë 1-Kërçovë 4-Resnje 4-Negotinë 11.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 428.006 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara  që nga fillimi i pandemisë është 88.389, numri i pacientëve të rikuperuar është 69.476, numri i vdekjeve është 2.682 dhe numri i rasteve aktive është 16.231.
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>