Covid 19: prej 2140 testeve, sot, kemi 364 raste të reja, 3 viktima dhe 106 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2140 teste dhe 364 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në:
-Shkup 184-Kumanovë 13 -Dibër 1 -Shtip 13 -Prilep 12 -Tetovë 19-Struga 6-Veles 4 -Manastir 10 -Ohër 4 -Kavadarci 5 -Gostivar 4 -Gjevgjeli 5 -Strumicë 21 -Kriva Pallankë 5 -Radovish 11 -Koçani 17 -Probishtip 2 -Makedonski Brod 1 – Berovë 3 -Valandovë 3 -Vinicë 2 -Dellçevë 4 – Sveti Nikollë 11 -Kërçovë 3 dhe -Negotinë 1.
3 persona kanë ndërruar jetë , një pacient nga Ohri (73 vjeç), një pacient nga Gostivari (62 vjeç) dhe një pacient nga Radovishi (72 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 106 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 35-Kumanovë 12-Dibër2 -Shtip 3-Prilep 16-Tetovë 6-Strugë 3-Veles 4 -Manastir 4 -Ohër 4 -Kavadarci 1 -Gostivar 1 -Gjevgjeli 1 -Strumicë 4 -Kriva Pallanka 3 -Probishtip 1 -Makedonski Brod 2 -Sveti Nikollë 2 – Kërçovë 1 dhe Resnjë 1.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithësej 201512teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 19777, numri i pacientëve të rikuperuar është 15855, numri i vdekjeve është 775, dhe aktualisht numri i rasteve aktive në vend është 3147.
whoDeri sa tek ne ende vazhdojnë me teoritë konspirative rreth virusit covid 19, shoqëritë e qytetëruara, jo-injorante si shumë vende të Evropës dhe Botës, ku kemi edhe rritje të numrit të infektuarve me Covid 19, institucionet kanë filluar të marin masa kufizuese dhe e paralajmërojnë si shenjë e valës së dytë, prandaj,
Ju lutemi mbroni vetveten,  ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

Kujdes!

Kujdes nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëzit e papërgjegjshëm,  të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase, që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën.

Besoni vetëm institucioneve përgjegjëse dhe jo individëve!

Respektoni masat për parandalimin e këtij infeksioni, Ju lutemi mbani detyrimisht maskë në ambiente të mbyllura dhe aty ku nuk ruhet dot distanca, kujdesuni për higjienën personale, ruani distancimin fizik, dezinfektoni objektet qe prekni, mbroni veten dhe njëkohësisht të afërmit tuaj. Tregoni kujdes me respektimin e rregullave. Përdoreni maskën kudo në ambientet e mbyllura, kur hyni në supermarket, në dyqane, në zyrë dhe në çdo ambient publik ku nuk mund të ruani distancën.

Një thirrje veçanërisht për të rinjtë, të tregojnë kujdes sepse virusi nuk njeh moshë dhe nuk bën përzgjedhje. Bashkëpunimi juaj është vendimtar për ta fituar luftën me virusin e rrezikshëm dhe për të frenuar përhapjen e tij.

– Mbani duart të pastra dhe mos e prekni fytyrën
– Ruani distancën në ambientet publike.
– Kudo kur kjo nuk është e mundur, vendosni maskë apo barrierë mbrojtëse.
– Shmangni grumbullimet me shumë njerëz pasi është rrezik për përhapjen e infektimit nga Covid19.
– Kur dyshoni se jeni të prekur duhet të qëndroni të izoluar dhe telefononi në numrin e Urgjencës.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>