Covid 19: prej 2176 testeve, kemi 361 raste të reja, 14 viktima dhe 2116 persona të shëruar

E shtuneGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2176 teste dhe 361 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 164 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 17 (me 109.228 banorë)
 • Veles –16 (me  54.384 banorë)
 • Gostivar – 16 (111.252 banorë)
 • Prilep – 15 (me 75.132 banorë)
 • Ohër- 13 (51.591 banorë)
 • Tetovë – 12 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kërçovë – 10 (me 56.937 banorë)
 • Resnjë –9 (me 16.313 banorë)
 • Koçani – 9 (me 37.758 banorë)
 • Strumica – 9 (me 57.175 banorë)
 • Shtip – 8 (me 43.625 banorë)
 • Kavadarci – 8 (me 38.741 banorë)
 • Dibër – 7 (me 20.863 banorë)
 • Berovë – 7 (me 12.813 banorë)
 • Delçevë –6 (me 17.713 banorë)
 • Kriva Pallanka – 5 (me  20.820 banorë)
 • Strugë – 5 (me 65.801 banorë)
 • Manastir – 4 (me 91.983 banorë)
 • Negotinë – 4 (me  19.327 banorë)
 • Radovish – 4 (me 29.100 banorë)
 • Kratovë – 3 (me 9.376 banorë)
 • Pehçevë – 2 (me 5.517 banorë)
 • Gjevgjeli – 2 (me 22.706 banorë)
 • Vallandovë – 2 (me  11.773 banorë)
 • Krushevë – 2 (me 9.418 banorë)
 • Vinicë – 1 (me 19.391 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)
(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.) 
Kanë ndërruar jetë 14 pacientë, gjashtë pacientë nga Shkupi (55, 53, 80, 58, 61, 46), një nga Kumanova (75), dy nga Tetova (60 dhe 70), një nga Prilepi (79), një nga Ohri (55), dy pacientë nga Strumica (73 dhe 69) dhe një pacient nga Struga (77).
 
Sot, Instituti i Shëndetit Publiku  regjistruan 2116 pacientë të rikuperuar edhe atë nga:-Shkupi 1489-Kumanovë 6-Tetovë 139-Prilep 19-Gostivar 58-Shtip 8-Manastir 80-Veles 45-Ohër 3-Strumicë 55-Kavadarci 35-Strugë 5-Koçani 15-Kërçovë 33-Gjevgjeli 23-Negotinë 26-Sveti Nikollë 10 -Dellçevë 16-Dibër 9-Resnjë 13-Radovish 5-Berovë 1-Vinicë 6-Probishtip 4-Vallandovë 3-Demir Hisar 9-Krushevë 1.
 
Deri më tani, kryer gjithsej 430.182 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 88749, numri i pacientëve të rikuperuar është 71592, numri i vdekjeve është 2696 dhe numri i rasteve aktive është 14461.
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>