Covid 19: prej 2236 testeve, kemi 394 raste të reja, 9 viktima dhe 387 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2236 teste dhe 394 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 190 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 29 (me 38.741 banorë)
 • Veles –19 (me  54.384 banorë)
 • Delçevë –16 (me 17.713 banorë)
 • Kumanovë – 14 (me 109.228 banorë)
 • Ohër- 12 (51.591 banorë)
 • Dibër – 12 (me 20.863 banorë)
 • Gostivar – 11 (111.252 banorë)
 • Berovë – 7 (me 12.813 banorë)
 • Prilep – 7 (me 75.132 banorë)
 • Manastir – 7 (me 91.983 banorë)
 • Shtip – 7 (me 43.625 banorë)
 • Demir Kapi – 7 (me  4.039 banorë)
 • Kërçovë – 6 (me 56.937 banorë)
 • Strumica – 5 (me 57.175 banorë)
 • Gjevgjeli – 5 (me 22.706 banorë)
 • Tetovë – 5 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Sveti Nikollë – 4 (me 17.683 banorë)
 • Vinicë – 4 (me 19.391 banorë)
 • Negotinë – 4 (me  19.327 banorë)
 • Koçani – 3 (me 37.758 banorë)
 • Krushevë – 3 (me 9.418 banorë)
 • Kriva Pallanka – 3 (me  20.820 banorë)
 • Strugë – 3 (me 65.801 banorë)
 • Radovish – 3 (me 29.100 banorë)
 • Probishtip – 2 (me 15.085 banorë)
 • Kratovë – 2 (me 9.376 banorë)
 • Pehçevë – 2 (me 5.517 banorë)
 • Resnjë –2 (me 16.313 banorë)

(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.) 

Kanë ndërruar jetë 9 pacientë, dy pacientë nga Shkupi (74 dhe 82), dy nga Kërçova (61 dhe 70), nga një: Resnja (77), Manastiri (87), Vinica (57), Ohri (79) dhe Prilepi (65).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 387 pacientë të rikuperuar nga: -Shkupi 255 -Kumanova 21 -Tetova 15 -Strumica 15 -Velesi 14 -Resnja 12-Manastiri 11-Dibra 8 -Gostivari 7 -Kavadarci 5 -Shtipi 4 -Kërçova 3 -Demir Hisari 3 -Delçeva 2 -Ohri 2-Gjevgjelia 2- Sveti Nikola 2-Koçani 2 -Bogdanci 2 -Berova 1 -Valandova 1.
 
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostifikuara që nga fillimi i epidemisë është 91555, numri i pacientëve të rikuperuar është 80008, numri i vdekjeve 2821 dhe numri i rasteve aktive është 8726.
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>