Covid 19: prej 2259 testeve, kemi 333 raste të reja, 10 viktima dhe 268 persona të shëruar

E diellGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2259 teste dhe u regjistruan 333 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 182 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 22 (me 38.741 banorë)
 • Kumanovë – 20 (me 109.228 banorë)
 • Ohër- 20 (51.591 banorë)
 • Tetovë – 15 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Manastir – 11 (me 91.983 banorë)
 • Prilep – 9 (me 75.132 banorë)
 • Negotinë – 8 (me  19.327 banorë)
 • Resnjë –7 (me 16.313 banorë)
 • Veles –7 (me  54.384 banorë)
 • Gostivar – 6 (111.252 banorë)
 • Gjevgjeli – 4 (me 22.706 banorë)
 • Strumica – 3 (me 57.175 banorë)
 • Kriva Pallanka – 2 (me  20.820 banorë)
 • Kërçovë – 2 (me 56.937 banorë)
 • Strugë – 2 (me 65.801 banorë)
 • Sveti Nikollë – 2 (me 17.683 banorë)
 • Kratovë – 2 (me 9.376 banorë)
 • Koçani –1 (me 37.758 banorë)
 • Shtip – 1 (me 43.625 banorë)
 • Bogdanci– 1 (me 8.178 banorë)
 • Berovë – 1 (me 12.813 banorë)
 • Demir Hisar – 1 (me 8.177 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)

Kanë ndërruar jetë 10 persona , 3 pacientë nga Shkupi (85, 70, 70 vjeç), 2 pacientë nga Kavadari (90, 59 vjeç) ,1 pacient nga Shtipi (47vjeç), Velesi (59 vjeç), Koçanë (79vjeç), Kumanovë (82vjeç) , dhe Ohër (68 vjeç).

Janë regjistruar 268 pacientë të rikuperuar në:
-Shkup 160-Prilep 28-Kumanovë 20-Kriva Palankë 14-Veles 9
-Tetovë 6-Manastir, Kërçovë dhe Gjevgjeli nga 4-Koçanë, Berovë dhe Probishtip nga 3-Gostivar dhe Bogdancë nga 2-Kavadar, Sveti Nikolë, Vinicë, Krushevë, Kratovë dhe Pehçevë nga  1 rast secilin qytet.
Deri më tani, janë kryer gjithësej 543,254 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 107.163, numri i pacientëve të rikuperuar është 94.729, numri i vdekjeve është 3.195 dhe numri i rasteve aktive është 9.239.
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>