Covid 19: prej 2345 testeve, kemi 373 raste të reja, 8 viktima dhe 309 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2345 teste dhe u regjistruan 373 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 155(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Prilep – 47(me 75.132 banorë)
 • Kavadarci – 23(me 38.741 banorë)
 • Ohër- 22(51.591 banorë)
 • Kumanovë – 20(me 109.228 banorë)
 • Tetovë – 17(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strugë – 10(me 65.801 banorë)
 • Manastir – 9(me 91.983 banorë)
 • Strumica – 7(me 57.175 banorë)
 • Veles –7(me  54.384 banorë)
 • Berovë – 7(me 12.813 banorë)
 • Delçevë –6(me 17.713 banorë)
 • Shtip – 6(me 43.625 banorë)
 • Kriva Pallanka – 6(me  20.820 banorë)
 • Negotinë – 5(me  19.327 banorë)
 • Vallandovë – 4(me  11.773 banorë)
 • Dibër – 4(me 20.863 banorë)
 • Koçani –3(me 37.758 banorë)
 • Resnjë –3(me 16.313 banorë)
 • Gostivar – 3(111.252 banorë)
 • Kratovë – 3(me 9.376 banorë)
 • Probishtip – 3(me 15.085 banorë)
 • Gjevgjeli – 2(me 22.706 banorë)
 • Kërçovë – 2(me 56.937 banorë)

Janë raportuar gjithsej 8 raste vdekjeje, 5 pacientë nga Shkupi (94, 81, 79, 78 dhe 76) dhe nga një pacient nga Kumanova (66), Gostivari (61) dhe Prilepi (76).

Janë regjistruar 309 pacientë të rikuperuar në:  -Shkup 114-Ohër 40
-Kavadarci 20-Kumanovë 18-Strugë 16-Veles 14-Tetovë dhe Prilep – nga 12 -Kërçovë dhe Negotinë – nga 8-Manastir- 7
-Demir Kapi – 5-Shtip, Strumicë dhe Koçani – nga 4- Gjevgjeli, Berovë dhe Krushevë – nga 3-Radovish, Dellçevë, Probishtip, Vinicë dhe Makedonski Brod – nga 2-Resnje, Kriva Palankë, Valandovë dhe Kratovë – nga 1.
 
Deri më tani,  janë kryer gjithsej 494.719 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i pandemisë është 98.174, numri i pacientëve të rikuperuar është 88.778, numri i vdekjeve është 3.018 dhe numri i rasteve aktive është 6.378.
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>