Covid 19: prej 2455 testeve, kemi 345 raste të reja, 8 viktima dhe 289 persona të shëruar

RMV Ministria e shendetesiseGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2455 teste dhe 345 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 
 • Shkup – 129 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 31 (me 38.741 banorë)
 • Prilep – 26 (me 75.132 banorë)
 • Ohër- 23 (51.591 banorë)
 • Kumanovë – 21 (me 109.228 banorë)
 • Negotinë – 14 (me  19.327 banorë)
 • Veles –13 (me  54.384 banorë)
 • Shtip – 12 (me 43.625 banorë)
 • Tetovë – 10 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strumica – 9 (me 57.175 banorë)
 • Dibër – 9 (me 20.863 banorë)
 • Strugë – 8 (me 65.801 banorë)
 • Gjevgjeli – 7 (me 22.706 banorë)
 • Manastir – 6 (me 91.983 banorë)
 • Kriva Pallanka – 6 (me  20.820 banorë)
 •  Radovish – 5 (me 29.100 banorë)
 • Krushevë – 4 (me 9.418 banorë)
 • Vinicë – 3 (me 19.391 banorë)
 • Resnjë –3 (me 16.313 banorë)
 • Delçevë –2(me 17.713 banorë)
 • Kratovë – 1(me 9.376 banorë)
 • Gostivar – 1 (111.252 banorë)
 • Kërçovë – 1 (me 56.937 banorë)
 • Probishtip – 1 (me 15.085 banorë)
Kanë ndërruar jetë 8 persona, një pacient nga Struga (69), dy nga Velesi (82 dhe 57), një nga Manastiri (82), një nga Gostivari (70), një nga Gjevgjelia (78), një nga Strumica (81) dhe një pacient nga Valandova (48).
 
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 289 pacientë të rikuperuar nga: -Shkupi 124 -Kumanova 19 -Shtipi 12 -Prilepi 16 -Tetova 27 -Velesi 9 -Manastiri 18 -Gostivari 10 -Gjevgjelia 4 -Strumica 5 -Kriva Pallanka 6 -Radovishi 3 -Krusheva 1 -Koçani 11 -Probishtip 1 -Demir Hisari 1 -Pehçeva 2 -Berova 7 -Vallandova 2 -Vinica 1 -Sveti Nikolla 1 -Kërçova 6 -Resnja 3 .
 
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 417.212 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 86494, numri i pacientëve të rikuperuar është 67453, numri i vdekjeve është 2622 dhe numri i rasteve aktive është 16419.
kontaktetKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>