Covid 19: prej 2467 testeve, kemi 498 raste të reja, 17 viktima dhe 606 persona të shëruar

E marteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2467 teste dhe 606 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 246(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Prilep – 34(me 75.132 banorë)
 • Kumanovë – 30(me 109.228 banorë)
 • Ohër- 21 (51.591 banorë)
 • Gostivar – 19(111.252 banorë)
 • Tetovë – 19(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strugë – 15(me 65.801 banorë)
 • Kavadarci – 14(me 38.741 banorë)
 • Gjevgjeli – 12(me 22.706 banorë)
 • Negotinë – 12(me  19.327 banorë)
 • Shtip – 10(me 43.625 banorë)
 • Manastir – 10(me 91.983 banorë)
 • Kriva Pallanka – 9(me  20.820 banorë)
 • Strumica – 8(me 57.175 banorë
 • Koçani – 7(me 37.758 banorë)
 • Kërçovë – 7(me 56.937 banorë)
 • Veles –5(me  54.384 banorë)
 • Pehçevë – 4(me 5.517 banorë)
 • Makedonski Brod – 4 (me  6.166 banorë)
 • Vallandovë – 3(me  11.773 banorë)
 • Berovë – 2(me 12.813 banorë)
 • Krushevë – 2(me 9.418 banorë)
 • Dibër – 1(me 20.863 banorë)
 • Radovish – 1(me 29.100 banorë)
 • Probishtip – 1(me 15.085 banorë)
 • Sveti Nikollë – 1(me 17.683 banorë)
 • Delçevë –1(me 17.713 banorë)
Kanë ndërruar jetë 17 persona, gjashtë pacientë nga Shkupi (66, 45, 77, 72, 77, 67), dy nga Kumanova (62 dhe 58), një nga Prilepi (78), një nga Tetova (59), një nga Struga (81), tre pacientë nga Velesi (75, 77 dhe 81), një nga Ohri (69), një nga Krusheva (54) dhe një pacient nga Negotina (60).
 
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 606 pacientë të rikuperuar nga: -Shkupi 194-Dibër 6-Shtip 22-Prilep 61-Tetovë 36-Strugë 20-Veles 22-Manastir 39-Ohër 45-Kavadarci 24-Gostivar 27-Gjevgjeli 16-Strumicë 23-Kriva Pallanka 4-Radovish 6-Krusheva 1- Koçani 11-Probishtip 1-Demir Hisar 1-Makedonski Brod 2-Pehçeva 1-Berova 5-Vinica 1-Kratova 1-Sveti Nikolla 3-Kërçova 18-Resnja 5 -Negotina 11.
 
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 396.797 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 82301, numri i pacientëve të rikuperuar është 60256, numri i vdekjeve është 2473 dhe numri i rasteve aktive është 19572.
MaskaKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>