Covid 19: prej 2518 testeve, kemi 444 raste të reja, 21 viktima dhe 894 persona të shëruar

E marteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2518 teste dhe 444 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 209(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 32(me 38.741 banorë)
 • Kumanovë – 26(me 109.228 banorë)
 • Ohër- 26(51.591 banorë)
 • Veles –26(me  54.384 banorë)
 • Delçevë –16(me 17.713 banorë)
 • Tetovë – 13(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Gostivar – 12(111.252 banorë)
 • Strugë – 11(me 65.801 banorë)
 • Kërçovë – 10(me 56.937 banorë)
 • Strumica – 8(me 57.175 banorë)
 • Shtip – 8(me 43.625 banorë)
 • Manastir – 8(me 91.983 banorë)
 • Demir Kapija – 6(me  4.039 banorë)
 • Prilep – 5(me 75.132 banorë)
 • Radovish – 5(me 29.100 banorë)
 • Probishtip – 3(me 15.085 banorë)
 • Gjevgjeli – 3(me 22.706 banorë)
 • Kriva Pallanka – 3(me  20.820 banorë)
 • Vinicë – 3(me 19.391 banorë)
 • Kratovë – 3(me 9.376 banorë)
 • Bogdanci– 2(me 8.178 banorë)
 • Makedonski Brod – 2(me  6.166 banorë)
 • Demir Hisar – 1(me 8.177 banorë)
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë)
 • Resnjë –1(me 16.313 banorë)
 • Sveti Nikollë – 1(me 17.683 banorë)

(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve (kryesisht nga Maqedonia lindore) në Shkup dhe jashtë shtetit.) 

Kanë ndërruar jetë 21 pacientë, dy pacientë nga Shkupi (87 dhe 65), një nga Kumanova (75), njëmbëdhjetë pacientë nga Tetova (72, 68, 57, 58, 66, 73, 77, 65, 74, 56 dhe 73), një nga Prilepi (84 ), një pacient nga Shtipi (78), një nga Ohri (69), dy pacientë nga Kavadarci (64 dhe 59), një pacient nga Koçani (71) dhe një nga Kërçova (63).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 894 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 497-Kumanovë 21-Tetovë 49-Prilep 30-Gostivar 14-Shtip 8-Manastir 6-Veles 10-Ohër 18-Strumicë 7-Kavadarci 47-Strugë 5-Koçani 4-Kërçovë 11-Sveti Nikollë 6-Gjevgjeli 3- Negotinë 21-Dibër 20-Resnjë 4-Kriva Pallankë 15-Radovish 2-Berovë 12-Dellçevë 39-Probishtip 4-Vinicë 4-Makedonski Brod 1-Bogdanci 3-Kratovë 2-Krushevë 3-Makedonska Kamenicë 16-Demir Kapi 8-Pehçevë 3-Dojran 1.
 
Deri më tani, janë kryer gjithsej 445.795 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostifikuara që nga fillimi i epidemisë është 91161, numri i pacientëve të rikuperuar është 79621, numri i vdekjeve 2812 dhe numri i rasteve aktive është 8728.
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>