Covid 19: prej 2533 testeve, kemi 305 raste të reja, 11 viktima dhe 167 persona të shëruar

E diellGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2533 teste dhe u regjistruan 305 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 153(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 30(me 38.741 banorë)
 • Kumanovë – 22(me 109.228 banorë)
 • Prilep – 21(me 75.132 banorë)
 • Tetovë – 18(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Negotinë – 14(me  19.327 banorë)
 • Ohër- 11(51.591 banorë)
 • Gostivar – 6(111.252 banorë)
 • Gjevgjeli – 6(me 22.706 banorë)
 • Strugë – 5(me 65.801 banorë)
 • Shtip – 4(me 43.625 banorë)
 • Manastir – 4(me 91.983 banorë)
 • Resnjë –3(me 16.313 banorë)
 • Delçevë –2(me 17.713 banorë)
 • Veles –2(me  54.384 banorë)
 • Strumica – 1(me 57.175 banorë)
 • Kërçovë – 1(me 56.937 banorë)
 • Bogdanci– 1(me 8.178 banorë)
 • Demir Kapi – 1(me  4.039 banorë)
Janë raportuar gjithsej 11 vdekje . 4 pacientë nga Shkupi (79, 72, 67, 57), 3 pacientë nga Prilepi (79, 71,70), 2 pacientë nga Gjevgjelia (85, 71), një pacient nga Kumanova (77) dhe një nga Manastiri (80).
Janë regjistruar 167 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 71, -Prilep 26, -Veles 10, -Kumanovë dhe Strumicë – nga 6 , -Shtip dhe Manastiri -nga 5 , -Tetovë dhe Gostivar – nga 4 , -Kavadari , Delçevë dhe Kërçovë – nga 3 , -Gjevgjeli , Bogdanci, Koçani, Probishtipi, Vinicë dhe Kratovë – nga 2 , -Negotinë, Ohër, Resnje, Kriva Pallankë, Radovish, Vallandovë, Krushevë, Demir Hisar dhe Dojran -nga 1 .
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 522.518 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 102.787, numri i pacientëve të rikuperuar është 91.233, numri i vdekjeve është 3.137 dhe numri i rasteve aktive është 8.417.
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>