Covid 19: prej 2543 testeve, kemi 477 raste të reja, 10 viktima dhe 331 persona të shëruar

E mërkurëGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2543 teste dhe 477 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 221 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 27 (me 109.228 banorë)
 • Prilep – 24 (me 75.132 banorë)
 • Strumica – 20 (me 57.175 banorë)
 • Kavadarci – 20 (me 38.741 banorë)
 • Gostivar – 18 (111.252 banorë)
 • Ohër- 17 (51.591 banorë)
 • Manastir – 15 (me 91.983 banorë)
 • Shtip – 13 (me 43.625 banorë)
 • Tetovë – 12 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Resnjë –10 (me 16.313 banorë)
 • Delçevë –8 (me 17.713 banorë)
 • Kërçovë – 7 (me 56.937 banorë)
 • Veles –7 (me  54.384 banorë)
 • Berovë – 7 (me 12.813 banorë)
 • Radovish – 6 (me 29.100 banorë)
 • Kriva Pallanka – 6 (me  20.820 banorë)
 • Gjevgjeli – 5 (me 22.706 banorë)
 • Krushevë – 5 (me 9.418 banorë)
 • Koçani – 4 (me 37.758 banorë)
 • Vinicë – 4 (me 19.391 banorë)
 • Strugë – 3 (me 65.801 banorë)
 • Probishtip – 3 (me 15.085 banorë)
 • Sveti Nikollë – 3 (me 17.683 banorë)
 • Pehçevë – 3 (me 5.517 banorë)
 • Negotinë – 2 (me  19.327 banorë)
 • Makedonski Brod – 2 (me  6.166 banorë)
 • Vallandovë – 2 (me  11.773 banorë)
 • Kratovë – 2 (me 9.376 banorë)
 • Dibër – 1 (me 20.863 banorë)
Kanë ndërruar jetë 10 pacientë, tre pacientë nga Shkupi (63, 47 dhe 83), një nga Prilepi (77), një nga Tetova (50), një nga Strumica (88), një nga Manastiri (61), një nga Gostivari (80), një nga Gjevgjelia (60) dhe një pacient nga Probishtipi (66).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistron 331 pacientë të rikuperuar nga:-Shkupi 126-Kumanova 23-Dibra 8-Shtipi 1-Prilepi 21-Tetovë 14-Strugë 18-Veles 9-Manastir 15-Ohër 21-Kavadarci 16-Gostivar 3-Gjevgjeli 4-Strumica 7-Kriva Pallanka 14-Radovish 3-Krushevë 2-Koçani 5-Probishtip 1-Valandovë 2-Vinicë 2-Kratovë 2-Sveti Nikolë 1-Kërçovë 1-Resnjë 3-Negotinë 9.
Deri më tani, kryer gjithsej 423.696 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 87590, numri i pacientëve të rikuperuar është 68695, numri i vdekjeve është 2657 dhe numri i rasteve aktive është 16238.
MaskaKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>