Covid 19: prej 2549 testeve, kemi 415 raste të reja, 19 viktima dhe 244 persona të shëruar

E PremteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2549 teste dhe u regjistruan 415 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 170 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Prilep – 62 (me 75.132 banorë)
 • Kavadarci – 32 (me 38.741 banorë)
 • Veles –25 (me  54.384 banorë)
 • Negotinë – 20 (me  19.327 banorë)
 • Ohër- 12 (51.591 banorë)
 • Strumica – 11 (me 57.175 banorë)
 • Gjevgjeli – 10 (me 22.706 banorë)
 • Kumanovë – 8 (me 109.228 banorë)
 • Tetovë – 8 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Shtip – 8 (me 43.625 banorë)
 • Bogdanci– 7 (me 8.178 banorë)
 • Strugë – 6 (me 65.801 banorë)
 • Kriva Pallanka – 5 (me  20.820 banorë)
 • Kratovë – 4 (me 9.376 banorë)
 • Koçani –4 (me 37.758 banorë)
 • Krushevë – 4 (me 9.418 banorë)
 • Demir Hisar – 4 (me 8.177 banorë)
 • Gostivar – 3 (111.252 banorë)
 • Kërçovë – 3 (me 56.937 banorë)
 • Manastir – 2 (me 91.983 banorë)
 • Delçevë –2 (me 17.713 banorë)
 • Vallandovë – 2 (me  11.773 banorë)
 • Dibër – 1 (me 20.863 banorë)
 • Vinicë – 1 (me 19.391 banorë) 
 • Demir Hisar – 1 (me 8.177 banorë)

Janë raportuar gjithsej 19 raste vdekjeje, janë raportuar gjashtë pacientë që kanë vdekur gjatë muajve nëntor-dhjetor, 11 pacientë nga Shkupi (69, 75, 80, 65, 66, 61, 67, 72, 76, 71 dhe 68), dy pacientë nga Tetova (79 dhe 65) dhe nga një pacient nga Kumanova (50), Prilepi (78), Velesi (77), Ohri (87), Kërçova (51) dhe Gjevgjelia (69).

Janë regjistruar 244 pacientë të rikuperuar në:  -Shkup 110, -Kavadarci 24, -Prilep dhe Veles – nga 17, -Kumanova 12, -Strumica 9, -Manastiri 8, -Resnje 7, -Gostivar 6, -Negotina dhe Berova nga 5, -Tetova 4 -Shtip 3, -Ohri, Kratova, Demir Kapia, Vinica, Radovishi dhe Dojrani  nga – 2 , -Bogdanci, Kriva Palanka, Kocani, Kërçova dhe Pehçeva  nga – 1.
Deri më tani,  janë kryer gjithsej 497.268 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i pandemisë është 98.584, numri i pacientëve të rikuperuar është 89.022, numri i vdekjeve është 3.037 dhe numri i rasteve aktive është 6.525.
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>