Covid 19: prej 2564 testeve, kemi 946 raste të reja, 33 viktima dhe 789 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2564 teste dhe 946 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 426(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Manastir – 61(me 91.983 banorë).
 • Prilep – 56(me 75.132 banorë).
 • Tetovë – 46(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Gostivar – 46(111.252 banorë).
 • Kumanovë – 36(me 109.228 banorë).
 • Ohër- 31(51.591 banorë).
 • Veles – 30(me  54.384 banorë).
 • Strugë – 24(me 65.801 banorë)
 • Kavadarci – 24(me 38.741 banorë).
 • Berovë – 24(me 12.813 banorë).
 • Shtip – 22(me 43.625 banorë) .
 • Negotinë – 20(me  19.327 banorë).
 • Resnjë –15(me 16.313 banorë)
 • Strumica – 15(me 57.175 banorë)
 • Koçani – 15 (me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 13(me 56.937 banorë).
 • Gjevgjeli – 12(me 22.706 banorë)
 • Delçevë –11(me 17.713 banorë)
 • Kriva Pallanka – 5(me  20.820 banorë).
 • Sveti Nikollë – 5(me 17.683 banorë)
 • Krushevë –4(me 9.418 banorë).
 • Probishtip – 3(me 15.085 banorë).
 • Koçani – 3(me 37.758 banorë).
 • Makedonski Brod – 2(me  6.166 banorë)
 • Radovish – 2(me 29.100 banorë).
 • Vallandovë – 2(me  11.773 banorë)
 • Kratovë – 2(me 9.376 banorë).
 • Pehçevë – 2(me 5.517 banorë).
 • Dibër – 2(me 20.863 banorë).
 • Demir Hisar – 1(me 8.177 banorë).
 • Vinicë – 1(me 19.391 banorë).
Kanë ndërruar jetë 33 persona , 7 pacientë nga Shkupi, 1 nga Kumanova , 1 nga Shtipi , 6 nga Prilepi, 1 pacientë nga Tetova, 4 nga Struga, 1 nga Velesi, 1 nga Manastiri, 1 nga Gostivari,  1 nga Gjevgjelia, 1 nga Strumica, 1 nga Kriva Pallanka, 1 nga Probishtipi, 2 nga Berova, 1 nga Kratova dhe 1 nga Kërçova.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 789 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 295-Kumanovë 46-Shtip 46-Prilep 56-Tetovë 38-Strugë 15-Veles 26-Manastir 28-Ohër 60-Kavadarci 12-Gostivar 31-Gjevgjeli 10-Strumicë 22-Kriva Pallanka 10 -Radovish 7-Krushevë 1-Koçani 13-Probishtip 1-Demir Hisar 4-Pehçevë 1-Berovë 5-Valandovë 4-Vinicë 3-Kratovë 7-Sveti Nikolë 11-Kërçovë 19-Resnjë 9-Negotinë 9.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 337862 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 63890, numri i pacientëve të rikuperuar është 40977, numri i vdekjeve është 1825 dhe numri i rasteve aktive është 21088.
frenoni covid 19
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>