Covid 19: prej 2628 testeve, kemi 299 raste të reja, numri ende i lartë i viktimave 32 dhe 545 persona të shëruar – rastet aktive: Shkupi 5392, Tetova 2016, Gostivari 1221, Kumanova 892, Strumica 693, Kërçova 616, Struga 518, Ohri 423, Manastiri 258, Dibra 234…

E heneGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2628 teste dhe 299 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 209 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kumanovë – 14 (me 109.228 banorë)
 • Gostivar – 10 (111.252 banorë)
 • Kavadarci – 10 (me 38.741 banorë)
 • Strumica – 9 (me 57.175 banorë)
 • Tetovë – 8 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Dibër – 7 (me 20.863 banorë)
 • Prilep – 5 (me 75.132 banorë)
 • Veles –5 (me  54.384 banorë)
 • Ohër- 4 (51.591 banorë)
 • Kërçovë – 4 (me 56.937 banorë)
 • Strugë – 3 (me 65.801 banorë)
 • Kratovë – 3 (me 9.376 banorë)
 • Manastir – 2 (me 91.983 banorë)
 • Radovish – 2 (me 29.100 banorë)
 • Koçani – 1 (me 37.758 banorë)
 • Negotinë – 1 (me  19.327 banorë)
 • Shtip – 1 (me 43.625 banorë)..

Kanë ndërruar jetë 32 persona:  5 persona të vdekur nga Gostivari (61, 61, 64, 81 dhe 82 vjeç), nga 4 persona të vdekur nga Shkupi (34, 57, 68 dhe 70 vjeç), Tetova (49, 56, 75 dhe 85 vjeç) dhe Kërçova (55, 66, 72 dhe 72 vjeç), 3 persona të vdekur nga Struga (73, 76 dhe 82 vjeç), 2 persona të vdekur nga Kumanova (50 dhe 70 vjeç), Prilep (32 dhe 75 vjeç) dhe Shtip (72 dhe 87 vjeç), dhe nga një person të vdekur nga Strumica ( 54 vjeç), Gjevgjelia (50 vjeç), Koçani (64 vjeç), Radovishi (62 vjeç), Ohri (77 vjeç) dhe Dellçeva (72 vjeç).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 545 pacientë të rikuperuar.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 1.152.327 teste të Covid-19. Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID që nga fillimi i epidemisë është 175.624, numri i pacientëve të shëruar është 155.646, numri i vdekjeve është 5.901 dhe numri i rasteve aktive është 14.077.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>