Covid 19: prej 2824 testeve, kemi 1100 raste të reja, 30 viktima dhe 585 persona të shëruar

E premteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2824 teste dhe 1100 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 439(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Manastir – 73(me 91.983 banorë).
 • Gostivar – 68(111.252 banorë).
 • Tetovë – 58(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kumanovë – 56(me 109.228 banorë).
 • Prilep – 52(me 75.132 banorë).
 • Kavadarci – 51(me 38.741 banorë).
 • Shtip – 42(me 43.625 banorë) .
 • Strumica – 33(me 57.175 banorë)
 • Ohër- 32(51.591 banorë).
 • Strugë – 29(me 65.801 banorë)
 • Veles – 27(me  54.384 banorë).
 • Koçani – 23(me 37.758 banorë).
 • Negotinë – 22(me  19.327 banorë).
 • Sveti Nikollë – 17(me 17.683 banorë)
 • Kërçovë – 16(me 56.937 banorë).
 • Kriva Pallanka – 15(me  20.820 banorë).
 • Resnjë –10(me 16.313 banorë)
 • Gjevgjeli – 5(me 22.706 banorë)
 • Radovish – 5(me 29.100 banorë).
 • Dibër – 5(me 20.863 banorë).
 • Makedonski Brod – 4(me  6.166 banorë)
 • Delçevë –3(me 17.713 banorë)
 • Probishtip – 3(me 15.085 banorë).
 • Demir Hisar – 3(me 8.177 banorë).
 • Kratovë – 2(me 9.376 banorë).
 • Krushevë –2(me 9.418 banorë).
 • Vinicë – 2(me 19.391 banorë).
 • Vallandovë – 1(me  11.773 banorë)
 • Berovë – 1(me 12.813 banorë).
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë).
Kanë ndërruar jetë 30 persona , 12 pacientë nga Shkupi (85, 68, 65, 59, 52, 73, 59, 78, 85, 68, 49 dhe 68), 1 nga Kumanova (73), 3 nga Prilepi (73, 63 dhe 73), 1 nga Tetova (62), 2 pacientë Struga (57 dhe 64), 2 nga Manastiri (62 dhe 67), 2 nga Gostivari (64 dhe 64),  1 nga Strumica (74), 1 nga Radovishi (65), 1 nga Krusheva (80), 1 nga Probishtipi (76), 1 nga Berova (58), 1 nga Resnja (66) dhe 1 nga Negotina (66).
 
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 789 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 168-Kumanovë 37-Shtip 37-Prilep 47-Tetovë 10-Strugë 20-Veles 32-Manastir 42-Ohër 41-Kavadarci 15-Gjevgjeli 8-Strumicë 19-Kriva Pallanka 4 -Radovish 4-Koçani 13-Probishtip 5-Demir Hisar2 -Makedonski Brod 5-Pehçevë 2-Berovë 4-Vinicë 10-Delceva 5-Kratovë 3-Sveti Nikolë 14-Kërçovë 21-Resnjë 6-Negotinë 11.
 
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 344085 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 66330, numri i pacientëve të rikuperuar është 42241, numri i vdekjeve është 1877 dhe numri i rasteve aktive është 22212.
kontaktet
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>