Covid 19: prej 2863 testeve, kemi 476 raste të reja, 9 viktima dhe 407 persona të shëruar

E marteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2863 teste dhe 476 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 221 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Prilep – 31 (me 75.132 banorë)
 • Kavadarci – 31 (me 38.741 banorë)
 • Ohër- 24 (51.591 banorë)
 • Veles –23 (me  54.384 banorë)
 • Kumanovë – 20 (me 109.228 banorë)
 • Tetovë – 12 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Manastir – 11 (me 91.983 banorë)
 • Delçevë –9 (me 17.713 banorë)
 • Strumica – 8 (me 57.175 banorë)
 • Resnjë –8 (me 16.313 banorë)
 • Negotinë – 8 (me  19.327 banorë)
 • Gjevgjeli – 8 (me 22.706 banorë)
 • Koçani – 8 (me 37.758 banorë)
 • Kriva Pallanka – 7 (me  20.820 banorë)
 • Gostivar – 6 (111.252 banorë)
 • Kërçovë – 6 (me 56.937 banorë)
 • Strugë – 5 (me 65.801 banorë)
 • Shtip – 5 (me 43.625 banorë)
 • Probishtip – 5 (me 15.085 banorë)
 • Krushevë – 5 (me 9.418 banorë)
 • Radovish – 2 (me 29.100 banorë)
 • Vallandovë – 2 (me  11.773 banorë)
 • Berovë – 2 (me 12.813 banorë)
 • Kratovë – 2 (me 9.376 banorë)
 • Demir Hisar – 2 (me 8.177 banorë)
 • Vinicë – 2 (me 19.391 banorë)
 • Dibër – 1 (me 20.863 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)
 • Dojran– 1 (me 3.324 banorë)

(Vërejtje: Numri i banorëve është numri zyrtar i banorëve të regjistruar, por ajo realisht duhet të ketë rënie, për shkak të shpërnguljeve në Shkup (kryesisht nga Maqedonia lindore) dhe jashtë shtetit.) 

Janë raportuar gjithsej 9 vdekje, 4 pacientë nga Shkupi (53, 67, 68, 74), dhe nga një në Prilep (68), Veles (75), Ohër (72), Strumicë (81 dhe Koçani (63).
 
Janë regjistruar 407 pacientë të rikuperuar : -Shkup 176 -Ohër 36 -Tetovë 29 -Kumanovë 22 -Strugë 19 -Veles 18 -Gostivar 15 -Kërçovë 12 -Strumicë 11 -Dibër 10 -Manastir 7 -Kavadarci 7 -Shtip 6 -Gjevgjeli 6 -Berovë 5 -Kratovë 4 -Koçani 3-Sveti Nikolë 3-Resnjë 3 -Probishtip 3 -Prilep 2 -Negotinë 2 -Kriva Palankë 2 -Vinicë 2 -Radovish 1 -Demir Hisar 1 -Makedonski Brod 1 -Krushevë 1.
 
Deri më tani, janë kryer gjithsej 474.280 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me COVID që nga fillimi i pandemisë është 95.347, numri i pacientëve të rikuperuar është 85.846, numri i vdekjeve është 2.955 dhe numri i rasteve aktive është 6.546.
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>