Covid 19: prej 2953 testeve, kemi 556 raste të reja, 22 viktima dhe 404 persona të shëruar

E shtuneGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2953 teste dhe 556 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
-Shkup 270
-Kumanovë 24
-Shtip 17
-Prilep 17
-Tetovë 17
-Strugë 6
-Veles 23
-Manastir 10
-Ohër 12
-Kavadar 21
-Gostivar 17
-Gjevgjeli 6
-Strumicë 22
-Kriva Pallankë 13
-Radovish 10
-Koçanë 14
-Probishtip 1
-Makedonski Brod 4
-Pehçevë 6
-Berovë 12
-Valandovë 1
-Vinicë 2
-Dellçevë 4
-Kratovë 5
-Sveti Nikolë 3
-Kërçovë 12
-Resnje 1
-Negotinë 6

Kanë ndërruar jetë 22 pacientë, dhjetë pacientë nga Shkupi (84, 83, 60, 71, 66, 57, 77, 76, 80 dhe 74), një nga Kumanova (77), një nga Dibra (68), një nga Shtipi (81), një nga Manastiri (69), dy pacientë nga Ohri (47 dhe 76), një nga Kavadari (48), dy nga Gostivari (79 dhe 64), dy nga Kriva Pallanka (81 dhe 79) dhe një pacientë nga Kërçova (63).

Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 404 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 204-Kumanovë 18-Shtip 9-Prilep 33-Veles 16-Manastir 8-Ohër 1-Kavadar 30-Gostivar 12-Gjevgjeli 11-Strumicë 15-Kriva Pallankë 6-Radovish 11-Koçanë 4-Probishtip 1-Makedonski Brod 1-Valandovë 2-Vinicë 1-Sveti Nikolë 4-Kërçovë 6-Resnje 2-Negotinë 9.
Deri më tani, në vend janë kryer gjthsej 414.757 testeve të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 86.150, numri i pacientëve të rikuperuar është 67.164, numri i vdekjeve është 2.614 dhe numri i rasteve aktive është 16.372.
MaskaKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionar”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>