Covid 19: prej 2972 testeve, kemi 582 raste të reja, 13 viktima dhe 374 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2972 teste dhe u regjistruan 582 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 274(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Prilep – 55(me 75.132 banorë)
 • Kavadarci – 40(me 38.741 banorë)
 • Kumanovë – 24(me 109.228 banorë)
 • Gjevgjeli – 23(me 22.706 banorë)
 • Negotinë – 20(me  19.327 banorë)
 • Tetovë – 18(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Veles –18(me  54.384 banorë)
 • Ohër- 13(51.591 banorë)
 • Strumica – 12(me 57.175 banorë)
 • Manastir – 10(me 91.983 banorë)
 • Koçani –10(me 37.758 banorë)
 • Gostivar – 9(111.252 banorë)
 • Shtip – 8(me 43.625 banorë)
 • Strugë – 8(me 65.801 banorë)
 • Krushevë – 7(me 9.418 banorë)
 • Kriva Pallanka – 5(me  20.820 banorë)
 • Bogdanci– 5(me 8.178 banorë)
 • Vallandovë – 4(me  11.773 banorë)
 • Vinicë – 3(me 19.391 banorë)
 • Dibër – 3(me 20.863 banorë)
 • Resnjë –2(me 16.313 banorë)
 • Delçevë –2(me 17.713 banorë)
 • Kratovë – 2(me 9.376 banorë)
 • Probishtip – 2(me 15.085 banorë)
 • Demir Kapi – 2(me  4.039 banorë)
 • Demir Hisar – 1(me 8.177 banorë)
 • Kërçovë – 1(me 56.937 banorë)
 • Berovë – 1(me 12.813 banorë)

Kanë ndërruar jetë 13 pacientë, 6 pacientë nga Shkupi (64, 66, 72, 74, 77 dhe 89), tre nga Prilepi (48, 72 dhe 83) dhe nga një janë raportuar nga Shtipi (61), Ohri (75), Kriva Pallanka (83) dhe Probishtipi (79).

Janë regjistruar 374 pacientë të rikuperuar në:
-Shkup 160, -Ohri 59, -Struga 24, -Kavadarci 20, -Prilep 14, -Tetovë 12, – Gjevgjeli dhe Veles nga 9, -Kumanova 8, -Resnje 7, -Dibër 6, -Manastir, Shtip dhe Radovish nga 5, -Dellçeva 4, -Negotina, Gostivar, Kriva Pallanka dhe Berova nga 3, -Strumica, Krusheva, Vallandova, Probishtipi, Kratova dhe Kërçova nga 2, – Koçani, Vinica dhe Makedonska Kamenica nga 1.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 512.692 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 101.214, numri i pacientëve të rikuperuar është 90.685, numri i vdekjeve është 3.111 dhe numri i rasteve aktive është 7.418.
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>