Covid 19: prej 2993 testeve, kemi 1120 raste të reja, 28 viktima dhe 916 persona të shëruar

E marteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2993 teste dhe 1120 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 507(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Kumanovë – 60(me 109.228 banorë).
 • Gostivar – 56(111.252 banorë).
 • Prilep – 52(me 75.132 banorë).
 • Ohër- 49(51.591 banorë).
 • Strumica – 43(me 57.175 banorë)
 • Tetovë – 37(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Manastir – 36(me 91.983 banorë).
 • Strugë – 35(me 65.801 banorë)
 • Kavadarci – 33(me 38.741 banorë).
 • Veles –31(me  54.384 banorë).
 • Shtip – 30(me 43.625 banorë) .
 • Delçevë –25(me 17.713 banorë)
 • Koçani – 16(me 37.758 banorë).
 • Negotinë – 16(me  19.327 banorë).
 • Kërçovë – 16(me 56.937 banorë).
 • Berovë – 15(me 12.813 banorë).
 • Radovish – 10(me 29.100 banorë).
 • Gjevgjeli – 8(me 22.706 banorë)
 • Resnjë –8(me 16.313 banorë)
 • Vinicë – 7(me 19.391 banorë).
 • Kriva Pallanka – 6(me  20.820 banorë).
 • Pehçevë – 6(me 5.517 banorë).
 • Vallandovë – 5(me  11.773 banorë)
 • Sveti Nikollë – 4(me 17.683 banorë)
 • Krushevë –3(me 9.418 banorë).
 • Probishtip – 2(me 15.085 banorë).
 • Kratovë – 2(me 9.376 banorë).
 • Makedonski Brod – 1(me  6.166 banorë)
 • Demir Hisar – 1(me 8.177 banorë).
Kanë ndërruar jetë 28 pacientë, 7 pacientë nga Shkupi (74, 63, 83, 69, 79, 82 dhe 72 vjeç), 1 nga Kumanova (71 vjeç), 1 nga Shtipi (81 vjeç), 5 nga Prilepi (66, 80, 61, 76 dhe 55 vjeç), 1 nga Struga (77 vjeç), 2 nga Velesi (72 dhe 75 vjeç), 1 nga Manastiri (45 vjeç), 1 nga Ohri (77 vjeç), 1 nga Kavadarci (71 vjeç), 2 nga Gostivari (51 dhe 49 vjeç), 1 nga Gjevgjelia (72 vjeç), 2 nga Strumica (56 dhe 80 vjeç), 1 nga Delçeva (65 vjeç),  1 nga Resnja (53 vjeç) dhe 1 pacientë nga Negotina – Demir Kapija (68 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 916 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 263-Kumanovë 52-Dibër 4-Shtip 42-Prilep 61-Tetovë 35-Strugë 29-Veles 41-Manastir 79-Ohër 36-Kavadarci 24-Gostivar 62-Gjevgjeli 15-Strumicë 24-Kriva Pallankë 12-Radovish 8- Krusheva 1-Koçani 12-Probishtip 5-Demir Hisar 2-Pehçevë 3-Berovë 10-Valandovë 3-Vinicë 10-Kratova 2-Sveti Nikolë 14-Kërçova 39-Resnjë 2-Negotinë 26.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 352735 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 69452, numri i pacientëve të rikuperuar është 45621, numri i vdekjeve është 1977 dhe numri i rasteve aktive është 21854.
risk
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>