Covid 19: prej 2995 testeve, kemi 984 raste të reja, 24 viktima dhe 631 persona të shëruar

E shtuneGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 2995 teste dhe 984 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:
 • Shkup – 398 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 59 (me 75.132 banorë).
 • Kumanovë – 47 (me 109.228 banorë).
 • Manastir – 46 (me 91.983 banorë).
 • Gostivar – 46 (111.252 banorë).
 • Shtip – 46 (me 43.625 banorë) .
 • Tetovë – 44 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Veles – 32 (me  54.384 banorë).
 • Kavadarci – 29 (me 38.741 banorë).
 • Ohër- 28 (51.591 banorë).
 • Delçevë –26 (me 17.713 banorë)
 • Strumica – 24 (me 57.175 banorë)
 • Kërçovë – 22 (me 56.937 banorë).
 • Gjevgjeli – 22 (me 22.706 banorë)
 • Strugë – 15 (me 65.801 banorë)
 • Negotinë – 15 (me  19.327 banorë).
 • Berovë – 15 (me 12.813 banorë).
 • Koçani – 11 (me 37.758 banorë).
 • Resnjë –11 (me 16.313 banorë)
 • Dibër – 11 (me 20.863 banorë).
 • Radovish – 8 (me 29.100 banorë).
 • Sveti Nikollë – 8 (me 17.683 banorë)
 • Kratovë – 4 (me 9.376 banorë).
 • Probishtip – 4 (me 15.085 banorë).
 • Makedonski Brod – 3 (me  6.166 banorë)
 • Kriva Pallanka – 3 (me  20.820 banorë).
 • Pehçevë – 2 (me 5.517 banorë).
 • Vallandovë – 2 (me  11.773 banorë)
 • Demir Hisar – 1 (me 8.177 banorë).
 • Krushevë –1 (me 9.418 banorë).
 • Vinicë – 1 (me 19.391 banorë).
Kanë ndërruar jetë 24 pacientë, 12 pacientë nga Shkupi (75, 64, 60, 71, 69, 79, 36, 35, 70, 61, 74, 80), 2 nga Kumanova (62 dhe 77), 1 pacientë nga Struga (73) , 1 nga Velesi (76), 3 nga Manastiri (60, 81 dhe 55), 1 nga Ohri (63), 1 nga Strumica (56), 1 nga Kriva Pallanka (53), 1  nga Koçani (42) dhe 1 pacientë nga Kërçova (65).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 631 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 264 -Kumanovë 45 -Shtip 34 -Prilep 45 -Veles 38 -Manastir 51 -Kavadarci 18 -Gjevgjeli 4 -Strumicë 26 -Kriva Pallankë 3 -Radovish 3 -Krushevë 2 -Koçani 9 -Probishtip 4 -Demir Hisar 5 -Makedonski Brod 8 -Valandovë 3 -Vinicë 3 -Sveti Nikolë 17 -Kërçovë 30 -Resnjë 7 -Negotinë 12.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 347.080 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 67,311, numri i pacientëve të rikuperuar është 42872, numri i vdekjeve është 1901 dhe numri i rasteve aktive është 22538.
MaskaKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>