Covid 19: prej 3012 testeve, kemi 1069 raste të reja, 29 viktima dhe 1242 persona të shëruar

E marteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3012 teste dhe 1069 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 489 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 81 (me 75.132 banorë).
 • Kumanovë – 60 (me 109.228 banorë).
 • Gostivar – 42 (111.252 banorë).
 • Shtip – 42 (me 43.625 banorë) .
 • Ohër- 41 (51.591 banorë).
 • Manastir – 37 (me 91.983 banorë).
 • Kavadarci – 37 (me 38.741 banorë).
 • Veles – 36 (me  54.384 banorë).
 • Strugë – 36 (me 65.801 banorë)
 • Strugë – 36 (me 65.801 banorë)
 • Tetovë – 36 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strumica – 30 (me 57.175 banorë)
 • Negotinë – 18 (me  19.327 banorë).
 • Koçani – 15 (me 37.758 banorë).
 • Kriva Pallanka – 13 (me  20.820 banorë).
 • Koçani – 10 (me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 10 (me 56.937 banorë).
 • Gjevgjeli – 9 (me 22.706 banorë)
 • Delçevë –7 (me 17.713 banorë)
 • Sveti Nikollë – 6 (me 17.683 banorë)
 • Makedonski Brod – 5 (me  6.166 banorë)
 • Radovish – 4 (me 29.100 banorë).
 • Vallandovë – 3 (me  11.773 banorë)
 • Dibër – 3 (me 20.863 banorë).
 • Berovë – 3 (me 12.813 banorë).
 • Resnjë – 3 (me 16.313 banorë)
 • Vinicë – 2 (me 19.391 banorë).
 • Krushevë –2 (me 9.418 banorë).
 • Demir Hisar – 2 (me 8.177 banorë).
 • Probishtip – 1 (me 15.085 banorë).
 • Kratovë – 1 (me 9.376 banorë).
Kanë ndërruar jetë 29 persona , 7 pacientë nga Shkupi (82, 67, 78 83, 70, 66 dhe 56 vjeç), 3 nga Kumanova (63, 78 dhe 62), 4 nga Prilepi (73, 65, 76 dhe 59), 1 pacientë nga Tetova (62), 2 nga Manastiri (66 dhe 85), 1 nga Kavadarci (76), 4 pacientë nga Gostivari (69, 69, 70 dhe 58), 3 nga Gjevgjelia (73, 75 dhe 71), 2 nga Strumica (63 dhe 77), 1 pacientë nga Radovishi (67) dhe 1 nga Negotina (60 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 1242 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 326-Kumanovë 111-Shtip 36-Prilep 69-Tetovë 67-Strugë 50-Veles 51-Manastir 78-Ohër 55-Kavadar 27-Gostivar 98-Gjevgjeli 15-Strumicë 65-Radovish 4-Krushevë 3-Koçanë 33-Probishtip 5-Demir Hisar 13-Makedonski Brod 3-Pehçevë 2-Berovë 3-Valandovë 7-Vinicë 14-Kratovë 3-Sveti Nikolë 10-Kërçovë 68-Resnjë 12-Negotinë 14.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 335.298 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 62945, numri i pacientëve të rikuperuar është 40188, numri i vdekjeve është 1792 dhe numri i rasteve aktive është 20965.
MaskaKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>