Covid 19: prej 3143 testeve, kemi 1039 raste të reja, 15 viktima dhe 998 persona të shëruar

E martëGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3143 teste dhe 1039 raste të reja të COVID -19 u regjistruan në:
 • Shkup – 546(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 83(me 75.132 banorë).
 • Gostivar – 48(111.252 banorë).
 • Manastir – 41(me 91.983 banorë).
 • Kumanovë – 38(me 109.228 banorë).
 • Ohër- 32(51.591 banorë).
 • Tetovë – 30(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kërçovë – 28(me 56.937 banorë).
 • Shtip – 27(me 43.625 banorë) .
 • Veles – 25(me  54.384 banorë).
 • Strugë – 24(me 65.801 banorë)
 • Kavadarci – 18(me 38.741 banorë).
 • Gjevgjeli – 14(me 22.706 banorë)
 • Resnjë – 14(me 16.313 banorë)
 • Negotinë – 11(me  19.327 banorë).
 • Sveti Nikollë – 9(me 17.683 banorë)
 • Strumica – 9(me 57.175 banorë)
 • Radovish – 7(me 29.100 banorë).
 • Demir Hisar – 6(me 8.177 banorë).
 • Kriva Pallanka – 5(me  20.820 banorë).
 • Probishtip – 5(me 15.085 banorë).
 • Krushevë – 4(me 9.418 banorë).
 • Delçevë –3(me 17.713 banorë)
 • Vinicë – 3(me 19.391 banorë).
 • Vallandovë – 3(me  11.773 banorë)
 • Makedonski Brod – 3(me  6.166 banorë)
 • Berovë – 1(me 12.813 banorë).
 • Pehçevë – 1(me 5.517 banorë).
 • Kratovë – 1(me 9.376 banorë).
Kanë ndërruar jetë 15 pacientë, 6 pacientë nga Prilepi (65, 65, 69, 69, 69 dhe 72 vjeç), 1 pacientë nga Shkupi (73), 1 nga Dibra (60), 1  pacientë nga Velesi (71), 1 pacientë nga Manastiri (64),1 nga Kavadari (66), 1 nga Demir Hisari (84), 1 nga Sveti Nikole (56), 1 nga Kërçova (55) dhe 1 pacientë nga Resnja (84).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 998 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 402-Kumanovë 63-Dibër 6-Shtip 43-Prilep 57-Tetovë 2-Veles 86-Kavadarci 30-Gostivari 45-Gjevgjeli 19-Strumicë 40-Kriva Pallankë 9-Radovish 13-Koçani 34-Probishtip 11-Makedonski Brod 1-Berovë 4-Valandovë 4-Vinicë 14-Kratovë 9-Sveti Nikolë 19-Negotinë 17.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 316,662 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 56164, numri i pacientëve të rikuperuar është 33892, numri i vdekjeve është 1561 dhe numri i rasteve aktive është 20711.
Maska
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>