Covid 19: prej 3200 testeve, kemi 1237 raste të reja, 39 viktima dhe 748 persona të shëruar

E premte
Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3200  teste dhe 1237 raste të reja të COVID -19 u regjistruan në:
 • Shkup – 506(territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 91(me 75.132 banorë).
 • Gostivar – 75(111.252 banorë).
 • Veles – 67(me  54.384 banorë).
 • Shtip – 55(me 43.625 banorë) .
 • Tetovë – 51(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strumica – 38(me 57.175 banorë)
 • Kërçovë – 36(me 56.937 banorë).
 • Kumanovë – 34(me 109.228 banorë).
 • Strugë – 31(me 65.801 banorë)
 • Kavadarci – 31(me 38.741 banorë).
 • Manastir – 30(me 91.983 banorë).
 • Negotinë – 29(me  19.327 banorë).
 • Ohër- 26(51.591 banorë).
 • Sveti Nikollë – 24(me 17.683 banorë)
 • Gjevgjeli – 23(me 22.706 banorë)
 • Koçani – 15(me 37.758 banorë).
 • Resnjë – 13(me 16.313 banorë)
 • Krushevë – 12(me 9.418 banorë).
 • Radovish – 11(me 29.100 banorë).
 • Kriva Pallanka – 8(me  20.820 banorë).
 • Demir Hisar – 7(me 8.177 banorë).
 • Vallandovë – 6(me  11.773 banorë)
 • Kratovë – 5(me 9.376 banorë).
 • Makedonski Brod – 4(me  6.166 banorë)
 • Vinicë – 3(me 19.391 banorë).
 • Probishtip – 3(me 15.085 banorë).
 • Delçevë –2(me 17.713 banorë)
 • Berovë – 1(me 12.813 banorë).
Kanë ndërruar jetë 39 persona, 10 pacientë nga Shkupi (73, 84, 63, 61, 83, 38, 77, 76,62 dhe 76 vjeç), 1 pacientë nga Kumanova ( 76 vjeç), 1 pacientë nga Shtipi ( 51 vjeç), 3 pacientë nga Prilepi (71, 57 dhe 56 vjeç), 1 pacientë nga Tetova ( 65 vjeç), 6 pacientë nga Velesi ( 76, 59, 81, 63, 81 dhe 85 vjeç), 5 pacientë nga Manastiri (68, 65, 44, 76 dhe 69 vjeç), 2 pacientë nga Ohri ( 54 dhe 63 vjeç), 6 pacientë nga Strumica (72, 85, 71, 54, 77 dhe 71), 1 pacientë nga Krusheva (44 vjeç), 1 pacientë nga Koçani (67 vjeç),  1 pacientë nga Kërçova (67 vjeç) dhe 1 pacientë nga Negotina (67 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 748 pacientë të rikuperuar nga: Shkup-284, Kumanovë-49, Shtip-32, Prilep-61, Tetovë-69, Struga -5, Veles-51, Manastir-28, Ohër -13, Kavadarci -14, Gostivar-35, Gjevgjeli-12, Strumicë-25, Kriva Pallankë-7, Radovish-8, Krushevë-1, Koçani-15, Probishtip-8, Demir Hisar 1, Makedonski Brod-3, Berovë-4, Valandovë-3, Delçevë-5, Sveti Nikolë-8, Kërçovë-1,  Resnje-1 dhe Negotina -5.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 306 481 teste të Covid -19. Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara që nga fillimi i epidemisë është 52449, numri i pacientëve të rikuperuar është 30952, numri i vdekjeve është 1462 dhe numri i rasteve aktive është 20035.
Maska
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>