Covid 19: prej 3246 testeve, kemi 734 raste të reja, 35 viktima dhe 621 persona të shëruar

E dielGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3246 teste dhe u regjistruan 734 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 313 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 75 (me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 46 (me 109.228 banorë)
 • Prilep – 38 (me 75.132 banorë)
 • Tetovë – 36 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Veles –34 (me  54.384 banorë)
 • Gostivar – 26 (111.252 banorë)
 • Ohër- 24 (51.591 banorë)
 • Strumica – 22 (me 57.175 banorë)
 • Kavadarci – 19 (me 38.741 banorë)
 • Shtip – 17 (me 43.625 banorë)
 • Koçani –14 (me 37.758 banorë)
 • Vinicë – 10 (me 19.391 banorë)
 • Gjevgjeli – 10 (me 22.706 banorë)
 • Kërçovë – 9 (me 56.937 banorë)
 • Negotinë – 9 (me  19.327 banorë)
 • Resnjë –8 (me 16.313 banorë)
 • Berovë – 4 (me 12.813 banorë)
 • Radovish – 3 (me 29.100 banorë)
 • Vallandovë – 3 (me  11.773 banorë)
 • Delçevë –3 (me 17.713 banorë)
 • Dojran– 2 (me 3.324 banorë)
 • Bogdanci– 2 (me 8.178 banorë)
 • Sveti Nikollë – 2 (me 17.683 banorë)
 • Strugë – 1 (me 65.801 banorë)
 • Kriva Pallanka – 1 (me  20.820 banorë)
 • Kratovë – 1 (me 9.376 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)
 • Dibër – 1 (me 20.863 banorë)

Janë raportuar gjithsej 35 raste të vdekjes: 12 nga Shkupi (87, 84, 81, 80, 77, 75, 74, 72, 72, 70, 70, 61), 6 nga Manastiri (88, 84, 75, 63, 63 dhe 59), 4 nga Ohri ( 78, 75, 73 dhe 28), – nga 2 nga Gjevgjelia (75 dhe 64), Kumanova (73 dhe 60), Demir Kapia (83 dhe 63) dhe Kërçova (78 dhe 68) dhe – nga 1 nga Gostivari (77) , Kocani (79), Vinica (72), Veles (67) dhe Radovish (49).

Janë regjistruar 621 pacientë të rikuperuar në: -Shkup 330-Kavadarci 40-Veles 37-Tetova 29-Shtip 25-Negotina 21-Gostivar 19
-Manastir 18- Gjevgjelia 14-Kumanova dhe Kocani nga 13 -Demir Kapia 10 -Probishtip dhe Kërçovë nga 9 -Sveti Nikole 8-Berova 7-Pehçevë 6-Resnja 4-Bogdanci 3-Prilep dhe Kratova nga 2 -Vinica dhe Demir Hisari nga 1.

Deri më tani, janë kryer gjithsej 641.573 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i epidemisë është 134.867, numri i pacientëve të rikuperuar është 109.297, numri i vdekjeve është 3.940 dhe numri i rasteve aktive është 21.630. 
MaskaKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>