Covid 19: prej 3312 testeve, kemi 807 raste të reja, 5 viktima dhe 314 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3312 teste dhe u regjistruan 807 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 359(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Ohër- 38(51.591 banorë)
 • Kumanovë – 38(me 109.228 banorë)
 • Kavadarci – 36(me 38.741 banorë)
 • Strumica – 36(me 57.175 banorë)
 • Negotinë – 36(me  19.327 banorë)
 • Gjevgjeli – 35(me 22.706 banorë)
 • Tetovë – 34(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Prilep – 34(me 75.132 banorë)
 • Gostivar – 29(111.252 banorë)
 • Manastir – 25(me 91.983 banorë)
 • Veles –24(me  54.384 banorë)
 • Kriva Pallanka – 12(me  20.820 banorë)
 • Koçani –11(me 37.758 banorë)
 • Krushevë – 11(me 9.418 banorë)
 • Resnjë –6(me 16.313 banorë)
 • Strugë – 5(me 65.801 banorë)
 • Kërçovë – 5(me 56.937 banorë)
 • Vallandovë – 5(me  11.773 banorë)
 • Bogdanci– 4(me 8.178 banorë)
 • Probishtip – 4(me 15.085 banorë)
 • Demir Hisar – 3(me 8.177 banorë)
 • Berovë – 3(me 12.813 banorë)
 • Dibër – 3(me 20.863 banorë)
 • Shtip – 3(me 43.625 banorë)
 • Delçevë –2(me 17.713 banorë)
 • Radovish – 2(me 29.100 banorë)
 • Sveti Nikollë – 1(me 17.683 banorë)
 • Vinicë – 1(me 19.391 banorë)
 • Kratovë – 1(me 9.376 banorë)
 • Demir Kapi – 1(me  4.039 banorë)
Janë raportuar gjithsej 5 vdekje,  4 pacientë nga Shkupi (80, 74, 68, 65) dhe 1 pacient nga Shtipi (81).
 
Janë regjistruar 314 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 135 -Kavadarci 61 -Prilep 41 -Negotinë 16 -Kumanovë 12 -Tetovë 11 -Veles 7 -Gostivar dhe Kratovë nga 5 -Shtip dhe Manastir nga 4 -Gjevgjeli 3 -Resnje dhe Probishtip nga 2 -Ohri, Koçani, Radovishi, Berova, Vinica dhe Krusheva nga 1.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 530.182 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 104.548, numri i pacientëve të rikuperuar është 92.189, numri i vdekjeve është 3.156 dhe numri i rasteve aktive është 9.203.
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>