Covid 19: prej 3349 testeve, kemi 1288 raste të reja, 39 viktima dhe 1078 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit janë kryer 3143 teste dhe 1039 raste të reja të COVID -19 u regjistruan në:
 • Shkup – 570 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 78 (me 75.132 banorë).
 • Gostivar – 85 (111.252 banorë).
 • Kumanovë – 57 (me 109.228 banorë).
 • Tetovë – 56 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Manastir – 53 (me 91.983 banorë).
 • Shtip – 44 (me 43.625 banorë) .
 • Strumica – 34 (me 57.175 banorë)
 • Veles – 32 (me  54.384 banorë).
 • Ohër- 30 (51.591 banorë).
 • Kavadarci – 30 (me 38.741 banorë).
 • Strugë – 28 (me 65.801 banorë)
 • Koçani – 28 (me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 22 (me 56.937 banorë).
 • Negotinë – 22 (me  19.327 banorë).
 • Gjevgjeli – 21 (me 22.706 banorë)
 • Radovish – 13 (me 29.100 banorë).
 • Sveti Nikollë – 12 (me 17.683 banorë)
 • Resnjë – 11 (me 16.313 banorë)
 • Vinicë – 11 (me 19.391 banorë).
 • Probishtip – 10 (me 15.085 banorë).
 • Delçevë –9 (me 17.713 banorë)
 • Dibër – 8 (me 20.863 banorë).
 • Demir Hisar – 7 (me 8.177 banorë).
 • Kriva Pallanka – 5 (me  20.820 banorë).
 • Makedonski Brod – 3 (me  6.166 banorë)
 • Berovë – 3 (me 12.813 banorë).
 • Kratovë – 3 (me 9.376 banorë).
 • Vallandovë – 2 (me  11.773 banorë)
 • Krushevë – 1 (me 9.418 banorë).
Kanë ndërruar jetë 39 pacientë, 16 pacientë nga Shkupi (79 , 80, 54, 70, 68, 54, 68, 82, 84, 68, 76, 75, 71, 60,73 dhe 56 vjeç), 2 nga Kumanova (70 dhe 62 vjeç), 1 pacientë nga Dibra (87 vjeç), 1 nga Shtipi (71 vjeç), 3 nga Prilepi (86, 76, 68 vjeç), 4 pacientë nga Tetova (53, 72, 67 dhe 66 vjeç), 2 nga Struga (68 dhe 69 vjeç), 2 nga Velesi (67 dhe 78 vjeç), 2 nga Ohri (68 dhe 73 vjeç) , 1 pacientë nga Strumica (72 vjeç), 1 nga Demir Hisari (65 vjeç), 1 nga Berova (79 vjeç), 2 nga Kërçova (60 dhe 41 vjeç) dhe 1 pacientë nga Negotina (40 vjeç).
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 1078 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 407-Kumanovë 33-Shtip 32-Prilep 36
-Tetovë 36-Strugë 63-Veles 30-Manastir 144-Ohër 52-Kavadarci 27
-Gostivar 19-Gjevgjeli 10-Strumicë 19-Kriva Pallankë 7-Radovish 5
-Krushevë 4-Koçani 11-Probishtip 5-Demir Hisar 3-Makedonski Brod 2-Berovë 3-Valandovë 2-Vinicë 6-Delçevë 7-Kratovë 3-Sveti Nikolë 12-Kërçovë 72-Resnjë 14-Negotinë 14.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 320,011 teste Covid -19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 57451, numri i pacientëve të rikuperuar është 34970, numri i vdekjeve është 1600 dhe numri i rasteve aktive është 20881.
kontaktet
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>