Covid 19: prej 3399 testeve, kemi 1342 raste të reja, 22 viktima dhe 679 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3399 teste dhe 1342 raste të reja të Covid-19 u regjistruan në:

 • Shkup – 479 (territori i Shkupit me 617.646 banorë).
 • Prilep – 84 (me 75.132 banorë).
 • Manastir – 83 (me 91.983 banorë).
 • Gostivar – 63 (111.252 banorë).
 • Veles – 59 (me  54.384 banorë).
 • Tetovë – 58 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strugë – 52 (me 65.801 banorë)
 • Kumanovë – 52 (me 109.228 banorë).
 • Ohër- 49 (51.591 banorë).
 • Shtip – 45 (me 43.625 banorë) .
 • Kavadarci – 42 (me 38.741 banorë).
 • Gjevgjeli – 33 (me 22.706 banorë)
 • Koçani – 33 (me 37.758 banorë).
 • Kërçovë – 31 (me 56.937 banorë).
 • Strumica – 29 (me 57.175 banorë)
 • Delçevë –22 (me 17.713 banorë)
 • Dibër – 20 (me 20.863 banorë).
 • Negotinë – 18 (me  19.327 banorë).
 • Resnjë –13 (me 16.313 banorë)
 • Sveti Nikollë – 13 (me 17.683 banorë)
 • Kriva Pallanka – 12 (me  20.820 banorë).
 • Radovish – 12 (me 29.100 banorë).
 • Probishtip – 10 (me 15.085 banorë).
 • Kratovë – 7 (me 9.376 banorë).
 • Krushevë –5 (me 9.418 banorë).
 • Vallandovë – 4 (me  11.773 banorë)
 • Berovë – 4 (me 12.813 banorë).
 • Vinicë – 4 (me 19.391 banorë).
 • Demir Hisar – 2 (me 8.177 banorë).
 • Pehçevë – 2 (me 5.517 banorë).
 • Makedonski Brod – 2 (me  6.166 banorë)
Kanë ndërruar jetë 22 persona , 7 pacientë nga Shkupi, 1 nga Kumanova , 2 nga Shtipi , 4 nga Prilepi, 1 pacientë Struga, 2 nga Velesi, 1 nga Ohri, 1 nga Gostivari,  1 nga Strumica, 1 nga Kruhseva dhe 1 nga Berova.
Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 789 pacientë të rikuperuar nga: -Shkup 266-Kumanovë 49-Shtip 30-Prilep 51-Tetovë 1-Strugë 30-Veles 13-Manastir 56-Ohër 29-Kavadarci 22-Gostivar 2 -Gjevgjeli 3-Strumicë 16-Radovish 10-Krushevë 1-Koçani 14-Probishtip 3-Makedonski Brod 3-Pehçevë 4-Berovë 6-Valandovë 2-Vinicë 8-Delceva 6-Kratovë 8-Sveti Nikolë 11-Kërçovë 21-Resnjë 3-Negotinë 8.
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 341261 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 65231, numri i pacientëve të rikuperuar është 41656, numri i vdekjeve është 1847 dhe numri i rasteve aktive është 21728.
frenoni covid 19
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>