Covid 19: prej 3477 testeve, kemi 554 raste të reja, 8 viktima dhe 210 persona të shëruar

E premteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3477 teste dhe u regjistruan 554 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 258 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Kavadarci – 51 (me 38.741 banorë)
 • Prilep – 41 (me 75.132 banorë)
 • Kumanovë – 25 (me 109.228 banorë)
 • Negotinë – 22 (me  19.327 banorë)
 • Ohër- 18 (51.591 banorë)
 • Tetovë – 16 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strugë – 13 (me 65.801 banorë)
 • Gjevgjeli – 12 (me 22.706 banorë)
 • Manastir – 11 (me 91.983 banorë)
 • Veles –10 (me  54.384 banorë)
 • Kriva Pallanka – 10 (me  20.820 banorë)
 • Strumica – 10 (me 57.175 banorë)
 • Shtip – 8 (me 43.625 banorë)
 • Kërçovë – 7 (me 56.937 banorë)
 • Gostivar – 6 (111.252 banorë)
 • Vallandovë – 6 (me  11.773 banorë)
 • Bogdanci– 5 (me 8.178 banorë)
 • Krushevë – 5 (me 9.418 banorë)
 • Demir Hisar – 4 (me 8.177 banorë)
 • Probishtip – 4 (me 15.085 banorë)
 • Koçani –3 (me 37.758 banorë)
 • Delçevë –2 (me 17.713 banorë)
 • Vinicë – 1 (me 19.391 banorë)
 • Dibër – 1 (me 20.863 banorë)
 • Kratovë – 1 (me 9.376 banorë)
 • Demir Kapi – 1 (me  4.039 banorë)
 • Berovë – 1 (me 12.813 banorë)
 • Sveti Nikollë – 1 (me 17.683 banorë)
 • Pehçevë – 1 (me 5.517 banorë)

Kanë ndërruar jetë 8 pacientë, dy pacientë nga Shkupi (77, 70) dhe nga një pacient nga Prilepi (72), Kavadarci (73), Ohri (71), Resnja (68), Valandova (66) dhe Dojrani (64).

Janë regjistruar 210 pacientë të rikuperuar në: Shkup – 90, Prilep – 25, Kavadarci – 19, Negotinë dhe Tetovë – 8, Kumanovë dhe Shtip – 7 , Gostivar dhe Dellçevë – 6 , Gjevgjeli – 5, Manastir dhe Veles – 4 , Strumica, Krusheva dhe Berova – 3 , Kocani, Sveti Nikole, Vinica dhe Resnja – 2 , Ohri, Kratova, Pehçeva dhe Dojrani – nga 1.
 
Deri më tani, në vend janë kryer gjithsej 516.169 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i pacientëve të diagnostikuar me COVID-19 në vendin tonë që nga fillimi i pandemisë është 101.762, numri i pacientëve të rikuperuar është 90.895, numri i vdekjeve është 3.119 dhe numri i rasteve aktive është 7.748 .
 
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>