Covid 19: prej 3519 testeve, kemi 843 raste të reja, 11 viktima dhe 333 persona të shëruar

E premte

Gjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3519 teste dhe u regjistruan 843 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 360(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Prilep – 66(me 75.132 banorë)
 • Negotinë – 54(me  19.327 banorë)
 • Kumanovë – 51(me 109.228 banorë)
 • Kavadarci – 44(me 38.741 banorë)
 • Strumica – 33(me 57.175 banorë)
 • Veles –30(me  54.384 banorë)
 • Tetovë – 26(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Ohër- 25(51.591 banorë)
 • Gjevgjeli – 22(me 22.706 banorë)
 • Kriva Pallanka – 20(me  20.820 banorë)
 • Gostivar – 18(111.252 banorë)
 • Koçani –16(me 37.758 banorë)
 • Shtip – 12(me 43.625 banorë)
 • Bogdanci– 11(me 8.178 banorë)
 • Manastir – 9(me 91.983 banorë)
 • Krushevë – 8(me 9.418 banorë)
 • Kërçovë – 6(me 56.937 banorë)
 • Probishtip – 6(me 15.085 banorë)
 • Strugë – 5(me 65.801 banorë)
 • Resnjë –4(me 16.313 banorë)
 • Demir Kapi – 4(me  4.039 banorë)
 • Vallandovë – 3(me  11.773 banorë)
 • Demir Hisar – 3(me 8.177 banorë)
 • Sveti Nikollë – 2(me 17.683 banorë)
 • Kratovë – 2(me 9.376 banorë)
 • Berovë – 2(me 12.813 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)

Kanë ndërruar jetë 11 persona , 5 pacientë nga Shkupi (77, 73, 63, 63, 39 vjeç), 2 pacientë nga Kavadari (77, 71 vjeç), Negotinë (77, 63 vjeç), 1 pacient nga Kumanova (75 vjeç) dhe Koçanë (72vjeç).

Janë regjistruar 333 pacientë të rikuperuar në:
-Shkup 115- Kavadar 64-Negotinë 26-Prilep 25-Tetovë 18-Kumanovë 15- Veles dhe Gjevgjeli nga 10-Shtip dhe Strumicë nga 9-Gostivar, Manastir, Dibër dhe Berovë nga 4 persona në secilin qytet
-Koçanë dhe Krushevë nga 3-Kërçovë dhe Kratovë nga 2-Ohër, Resnjë, Dellçevë, Vallandovë, Bogdancë dhe Demir Kapi nga 1 pacient të rikuperuar.
Deri më tani, janë kryer gjithësej 537,024 teste të Covid-19 në vend.
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me Covid-19 në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 106,110, numri i pacientëve të rikuperuar është 94,275, numri i vdekjeve është 3,176 dhe numri i rasteve aktive është 8,659.
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>