Covid 19: prej 3610 testeve, kemi 949 raste të reja, 33 viktima dhe 737 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3610 teste dhe u regjistruan 949 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 357 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 85 (me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 69 (me 109.228 banorë)
 • Prilep – 43 (me 75.132 banorë)
 • Veles –39 (me  54.384 banorë)
 • Ohër- 36 (51.591 banorë)
 • Tetovë – 34 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strumica – 29 (me 57.175 banorë)
 • Koçani –29 (me 37.758 banorë)
 • Gostivar – 28 (111.252 banorë)
 • Shtip – 26 (me 43.625 banorë)
 • Kavadarci – 25 (me 38.741 banorë)
 • Kërçovë – 21 (me 56.937 banorë)
 • Gjevgjeli – 14 (me 22.706 banorë)
 • Sveti Nikollë – 13 (me 17.683 banorë)
 • Strugë – 11 (me 65.801 banorë)
 • Radovish – 10 (me 29.100 banorë)
 • Resnjë –10 (me 16.313 banorë)
 • Vallandovë – 7 (me  11.773 banorë)
 • Negotinë – 7 (me  19.327 banorë)
 • Berovë – 7 (me 12.813 banorë)
 • Kriva Pallanka – 6 (me  20.820 banorë)
 • Bogdanci– 5 (me 8.178 banorë)
 • Makedonski Brod – 4 (me  6.166 banorë)
 • Dibër – 4 (me 20.863 banorë)
 • Demir Hisar –3 (me 8.177 banorë)
 • Makedonska Kamenica – 3 (me  7.524 banorë)
 • Probishtip – 2 (me 15.085 banorë)
 • Pehçevë – 2 (me 5.517 banorë)
 • Krushevë – 1 (me 9.418 banorë)
 • Demir Kapi – 1 (me  4.039 banorë)
Janë raportuar se gjithsej 33 persona kanë ndërruar jetë: 11 nga Shkupi (54, 67, 68, 70, 71, 72, 72, 75, 77, 86 dhe 87), nga 3 persona nga Manastiri (49, 66 dhe 74) dhe Tetova (40, 65 dhe 85), nga 2  persona nga Kumanova (66 dhe 84), Prilepi (67 dhe 75), Ohri (72 dhe 84) dhe Gjevgjelia (25 dhe 76), nga 1  nga Koçani  (58) Shtip  (65), Kavadarci (58), Struga (65), Radovish (74), Delçeva (79), Negotina (87) dhe Berovë (87).
Janë regjistruar 737 pacientë të rikuperuar edhe atë në: -Shkup 380 -Prilep 42 -Veles 39 -Kumanova 32 -Kavadarci 26 -Manastiri 25 -Gjevgjelia 23 -Gostivari 21 -Tetova 20 -Shtip dhe Krushevë nga 16 -Negotina 13 -Koçani dhe Strumica nga 11 -Radovishi dhe Dellçeva nga 7 -Demir Kapia 6 -Berova, Kërçovë dhe Makedonski Brod nga 5 -Resnja dhe Vinica nga 4 -Bogdanci, Probishtipi dhe Pehçeva nga 3 -Ohri, Sveti Nikolla, Kriva Pallanka dhe Dojrani nga 2 -Vallandova dhe Kratova nga 1 .
 
Deri më tani, janë kryer gjithsej 677.988 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID  që nga fillimi i epidemisë është 144.111, numri i pacientëve të rikuperuar është 119.683, numri i vdekjeve është 4.322 dhe numri i rasteve aktive është 20.106.
Kufizimi i levizjes
Kujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>