Covid 19: prej 3616 testeve, kemi 908 raste të reja, 31 viktima dhe 732 persona të shëruar

E PremteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3616 teste dhe u regjistruan 908 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 367 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 71 (me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 64 (me 109.228 banorë)
 • Prilep – 49 (me 75.132 banorë)
 • Shtip – 40 (me 43.625 banorë)
 • Ohër- 39 (51.591 banorë)
 • Veles –39 (me  54.384 banorë)
 • Tetovë – 38 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Strumica – 24 (me 57.175 banorë)
 • Gostivar – 21 (111.252 banorë)
 • Kërçovë – 19 (me 56.937 banorë)
 • Koçani –18 (me 37.758 banorë)
 • Kavadarci – 16 (me 38.741 banorë)
 • Gjevgjeli – 14 (me 22.706 banorë)
 • Vinicë – 11 (me 19.391 banorë)
 • Sveti Nikollë – 11 (me 17.683 banorë)
 • Dibër – 10 (me 20.863 banorë)
 • Kriva Pallanka – 10 (me  20.820 banorë)
 • Negotinë – 9 (me  19.327 banorë)
 • Strugë – 8 (me 65.801 banorë)
 • Berovë – 4 (me 12.813 banorë)
 • Probishtip – 4 (me 15.085 banorë)
 • Vallandovë – 4 (me  11.773 banorë)
 • Bogdanci– 4 (me 8.178 banorë)
 • Resnjë –3 (me 16.313 banorë)
 • Delçevë –3 (me 17.713 banorë)
 • Krushevë – 2 (me 9.418 banorë)
 • Radovish – 2 (me 29.100 banorë)
 • Kratovë – 2 (me 9.376 banorë)
 • Demir Hisar –1 (me 8.177 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)

Janë raportuar gjithsej 31 persona që kanë ndërruar jetë: 11 nga Shkupi (89, 84, 76, 75, 72, 72, 70, 68, 62, 51, 48), nga 4 nga Prilepi (87, 83, 82, 68) dhe Kërçova (81, 70, 60, 59 ), 3 nga Manastiri (68, 62, 61), nga 2 nga Tetova (80 dhe 60) dhe Ohri (84 dhe 80), nga 1 nga Velesi (82), Kavadarci (82), Struga (76), Sveti Nikolla (88) dhe Makedonski Brod (73).

Janë regjistruar 732 pacientë të rikuperuar në: -Shkup 339-Kumanova dhe Prilep nga 56 -Manastiri 43-Veles 37-Tetova 35-Gostivar 29-Shtip 25-Koçani dhe Kërçova nga 16 -Berova 15-Gjevgjelia 14-Resnja, Radovish dhe Probishtip nga 7 -Vinica 6-Strumica dhe Sveti Nikole nga 5 -Kriva Palanka 4-Valandova 3-Dellçeva 2-Krusheva, Bogdanci, Demir Hisar, Makedonski Brod dhe Dojran nga 1 .
Deri më tani, janë kryer gjithsej 684.888 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me COVID-19 që nga fillimi i epidemisë është 145.909, numri i pacientëve të rikuperuar është 121.439, numri i të vdekurve është 4.388 dhe numri i rasteve aktive është 20.082.
Kufizimi i levizjesKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>