Covid 19: prej 3927 testeve, kemi 1163 raste të reja, 35 viktima dhe 854 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4438 teste dhe u regjistruan 1302 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 473 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 100 (me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 90 (me 109.228 banorë)
 • Prilep – 62 (me 75.132 banorë)
 • Ohër- 50 (51.591 banorë)
 • Strumica – 45 (me 57.175 banorë)
 • Tetovë – 36 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kërçovë – 32 (me 56.937 banorë)
 • Shtip – 32 (me 43.625 banorë)
 • Veles –29 (me  54.384 banorë)
 • Kavadarci – 28 (me 38.741 banorë)
 • Gostivar – 27 (111.252 banorë)
 • Koçani –27 (me 37.758 banorë)
 • Gjevgjeli – 22 (me 22.706 banorë)
 • Strugë – 14 (me 65.801 banorë)
 • Sveti Nikollë – 14 (me 17.683 banorë)
 • Negotinë – 12 (me  19.327 banorë)
 • Radovish – 12 (me 29.100 banorë)
 • Vallandovë – 11 (me  11.773 banorë)
 • Resnjë –11 (me 16.313 banorë)
 • Vinicë – 10 (me 19.391 banorë)
 • Kriva Pallanka – 7 (me  20.820 banorë)
 • Berovë – 7 (me 12.813 banorë)
 • Demir Kapi – 3 (me  4.039 banorë)
 • Demir Hisar –3 (me 8.177 banorë)
 • Delçevë –2 (me 17.713 banorë)
 • Makedonski Brod – 1 (me  6.166 banorë)
 • Krushevë – 1 (me 9.418 banorë)
 • Bogdanci– 1 (me 8.178 banorë)
 • Kratovë – 1 (me 9.376 banorë)

Janë raportuar gjithsej 35 persona që kanë ndërruar jetë: 7 nga Shkupi (39, 63, 65, 75, 76, 77, 79), nga 4 pacientë nga Kavadarci (56, 68, 73, 77) dhe Shtipi (47, 69, 70, 78), 3 persona nga Strumica (71 , 81,81), nga 2 pacientë nga Prilepi (76 dhe 82), Velesi (72, 85), Kriva Pallanka (60 dhe 72) dhe Manastiri (63 dhe 69), nga 1 Pacient nga Kumanova (66), Gostivar (78), Negotinë (82), Gjevgjeli (62), Sveti Nikole (64), Radovish (68), Ohër (64), Kërçovë (69) dhe Resnjë (71).

Janë rregjistruar 854 pacientë të rikuperuar në: -Shkup 475-Prilep 52-Veles 40-Kumanova 37-Kavadarci 36-Tetova 27-Kocani 25-Gostivar 23-Negotina 22-Berova 18-Shtip 16-Kriva Palanka 13-Gjevgjelia 12-Strumica dhe Sveti Nikole nga 9-Radovish dhe Valandova nga 8-Vinica 7-Probishtip 3-Delçeva, Makedonski Brod, Pehçevë dhe Makedonska Kamenica nga 2-Manastiri, Demir Kapia, Krusheva, Bogdanci, Kratova dhe Dojrani nga 1.
 
Deri më tani, janë kryer gjithsej 655.924 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i epidemisë është 138.891, numri i pacientëve të rikuperuar është 112.619, numri i të vdekurve është 4.108 dhe numri i rasteve aktive është 22.164.
Kufizimi i levizjesKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>