Covid 19: prej 3978 testeve, kemi 1402 raste të reja, 29 viktima dhe 761 persona të shëruar

E enjteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 3978 teste dhe u regjistruan 1402 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 603(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 105(me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 84(me 109.228 banorë)
 • Veles –82(me  54.384 banorë)
 • Prilep – 70(me 75.132 banorë)
 • Strumica – 52(me 57.175 banorë)
 • Ohër- 46(51.591 banorë)
 • Kavadarci – 40(me 38.741 banorë)
 • Shtip – 36(me 43.625 banorë)
 • Gjevgjeli – 32(me 22.706 banorë)
 • Tetovë – 28(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Gostivar – 28(111.252 banorë)
 • Koçani –23(me 37.758 banorë)
 • Kërçovë – 21(me 56.937 banorë)
 • Strugë – 20(me 65.801 banorë)
 • Negotinë – 16(me  19.327 banorë)
 • Resnjë –14(me 16.313 banorë)
 • Sveti Nikollë – 13(me 17.683 banorë)
 • Radovish – 11(me 29.100 banorë)
 • Vinicë – 11(me 19.391 banorë)
 • Vallandovë – 10(me  11.773 banorë)
 • Kriva Pallanka – 10(me  20.820 banorë)
 • Probishtip – 8(me 15.085 banorë)
 • Berovë – 7(me 12.813 banorë)
 • Makedonski Brod – 7(me  6.166 banorë)
 • Demir Kapi – 5(me  4.039 banorë)
 • Demir Hisar – 3(me 8.177 banorë)
 • Delçevë –3(me 17.713 banorë)
 • Kratovë – 3(me 9.376 banorë)
 • Makedonska Kamenica – 3(me  7.524 banorë)
 • Krushevë – 2(me 9.418 banorë)
 • Pehçevë – 2(me 5.517 banorë)
 • Bogdanci– 2(me 8.178 banorë)
 • Dojran– 1(me 3.324 banorë)
 • Dibër – 1(me 20.863 banorë)
Janë raportuar gjithsej 29 raste të vdekjes: 10 nga Shkupi (49, 61, 2 persona me 62, 63, 68, 69, 72, 74 dhe 76), 3 nga Manastiri (62, 64, 71), 2 pacientë nga Prilepi (75 dhe 92), Gostivari (70 dhe 74), Kavadarci (50 dhe 62), Shtip (72 dhe 83), dhe nga 1 pacient është raportuar nga Strumica (78), Kumanova (84), Koçani (76), Kërçova (74), Negotina (84) ), Resnja (65), Radovishi (58) dhe Demir Hisari (80).
Janë regjistruar 761 pacientë të rikuperuar në: -Shkup 388-Prilep 51-Manastir 45-Kavadarci 37-Gostivar 28-Tetova 27-Kumanova 26-Velesi 24-Shtipi dhe Negotina nga 19–Gjevgjelia 18-Strumica 13
-Resnja 9-Berova 8-Probishtipi 7-Koçani 6-Kërçova, Kriva Pallanka dhe Sveti Nikolla nga 5 -Radovishi dhe Demir Kapia nga 4 -Valandova dhe Krusheva nga 3 -Kratova, Demir Hisari dhe Bogdanci nga 2 -Dojran 1.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 629.233 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i epidemisë është 131.424, numri i pacientëve të rikuperuar është 107.740, numri i vdekjeve është 3.810 dhe numri i rasteve aktive është 19.874.
Kufizimi i levizjesKujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>