Covid 19: prej 4045 testeve, kemi 1129 raste të reja, 27 viktima dhe 1152 persona të shëruar

E marteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4045 teste dhe u regjistruan 1129 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 458(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 96(me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 82(me 109.228 banorë)
 • Prilep – 54(me 75.132 banorë)
 • Veles –47(me  54.384 banorë)
 • Tetovë – 44(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Kavadarci – 36(me 38.741 banorë)
 • Gostivar – 33(111.252 banorë)
 • Shtip – 32(me 43.625 banorë)
 • Koçani –28(me 37.758 banorë)
 • Kërçovë – 27(me 56.937 banorë)
 • Ohër- 25(51.591 banorë)
 • Strumica – 22(me 57.175 banorë)
 • Vallandovë – 18(me  11.773 banorë)
 • Negotinë – 17(me  19.327 banorë)
 • Gjevgjeli – 17(me 22.706 banorë)
 • Strugë – 15(me 65.801 banorë)
 • Radovish – 13(me 29.100 banorë)
 • Resnjë –10(me 16.313 banorë)
 • Berovë – 7(me 12.813 banorë)
 • Probishtip – 7(me 15.085 banorë)
 • Sveti Nikollë – 6(me 17.683 banorë)
 • Kriva Pallanka – 6(me  20.820 banorë)
 • Delçevë –6(me 17.713 banorë)
 • Vinicë – 6(me 19.391 banorë)
 • Demir Kapi – 3(me  4.039 banorë)
 • Demir Hisar –3(me 8.177 banorë)
 • Kratovë – 3(me 9.376 banorë)
 • Krushevë – 2(me 9.418 banorë)
 • Bogdanci– 2(me 8.178 banorë)
 • Pehçevë – 2(me 5.517 banorë)
 • Makedonska Kamenica – 1(me  7.524 banorë)
 • Dojran– 1(me 3.324 banorë)
Janë raportuar se gjithsej 27 persona kanë ndërruar jetë: 12 nga Shkupi (60, 65, 66, 66, 69, 73, 74, 77, 78, 78, 79 dhe 82), nga 3 persona nga Manastiri (60, 66 dhe 79) dhe Ohri (58, 66 dhe 77), nga 2 persona nga Kumanova (59 dhe 75) dhe Tetova (54 dhe 68) dhe nga 1nga Prilepi (86), Veles (56), Gostivar (76), Strumicë (73) dhe Kërçovë (63).
Janë regjistruar 1,152 pacientë të rikuperuar edhe atë në:
-Shkup 574-Kumanovë 69-Veles 67-Manastir 64-Prilep 60-Tetovë 45Kavadarci 38-Shtip 35-Strumica 30-Gostivar 27-Koçani 16-Negotinë dhe Gjevgjeli nga 15 -Radovishi 12-Resnja 11-Kërçova dhe Probishtipi nga 10- Kriva Palanka dhe Vinica nga 8-Berova 7-Demir Kapia 6- Dibra dhe Vallandova nga 4-Sveti Nikola 3-Ohër, Dellçevë, Bogdanci, Demir Hisar, Pehçevë dhe Dojran nga 2-Kratova dhe Makedonski Brod nga 1.
Deri më tani, janë kryer gjithsej 674,378 teste të Covid-19.
Numri i përgjithshëm i personave të diagnostikuar me KOVID  që nga fillimi i epidemisë është 143,162, numri i pacientëve të rikuperuar është 118,946, numri i vdekjeve është 4,289 dhe numri i rasteve aktive është 19,927.
Kufizimi i levizjes
Kujdes!
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>