Covid 19: prej 4174 testeve, kemi 1320 raste të reja, 50 viktima dhe 457 persona të shëruar

E PremteGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4174 teste dhe u regjistruan 1320 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 580 (territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 113 (me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 75 (me 109.228 banorë)
 • Prilep – 59 (me 75.132 banorë)
 • Veles –50 (me  54.384 banorë)
 • Ohër- 43 (51.591 banorë)
 • Kavadarci – 41 (me 38.741 banorë)
 • Tetovë – 38 (në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Gostivar – 36 (111.252 banorë)
 • Strumica – 32 (me 57.175 banorë)
 • Shtip – 31 (me 43.625 banorë)
 • Koçani –30 (me 37.758 banorë)
 • Gjevgjeli – 27 (me 22.706 banorë)
 • Resnjë –24 (me 16.313 banorë)
 • Kërçovë – 22 (me 56.937 banorë)
 • Radovish – 14 (me 29.100 banorë)
 • Strugë – 13 (me 65.801 banorë)
 • Berovë – 12 (me 12.813 banorë)
 • Negotinë – 10 (me  19.327 banorë)
 • Vallandovë – 9 (me  11.773 banorë)
 • Kriva Pallanka – 9 (me  20.820 banorë)
 • Vinicë – 8 (me 19.391 banorë)
 • Bogdanci– 7 (me 8.178 banorë)
 • Delçevë –6 (me 17.713 banorë)
 • Sveti Nikollë – 5 (me 17.683 banorë)
 • Makedonski Brod – 5 (me  6.166 banorë)
 • Probishtip – 4 (me 15.085 banorë)
 • Demir Kapi – 4 (me  4.039 banorë)
 • Demir Hisar –4 (me 8.177 banorë)
 • Dibër – 4 (me 20.863 banorë)
 • Krushevë – 3 (me 9.418 banorë)
 • Kratovë – 1 (me 9.376 banorë)
 • Pehçevë – 1 (me 5.517 banorë)
Janë raportuar gjithsej 50 raste të vdekjes: 19 nga Shkupi (95, 92, 86, 84, 81, 80, 80, 78, 76, 75, 73, 73, 70, 70, 68, 62, 61, 60, 58), 4 nga Kërçova (63, 62, 56, 53), nga 3 pacientë nga Kumanova (74, 74, 56), Manastiri (73, 69, 55) dhe Shtipi (82, 67, 53), nga 2 nga Prilepi (82, 53), Velesi (77, 70), Strumica (84, 74), Kocani (66, 63) dhe Kriva Pallanka (77, 53), dhe nga 1 pacient jane raportuar nga Tetova (46), Gostivari (65), Kavadarci (65), Ohri (58), Strugë (72), Negotinë (62) dhe Resnjë (76).
 
Janë regjistruar 761 pacientë të rikuperuar në: -Shkup 133-Prilep 46-Kavadarci 35-Kumanova 34-Veles 22-Gostivar 20-Shtip 19-Tetovë dhe Negotinë 18-Manastir, Gjevgjeli dhe Strumica nga 15 -Kocani 12-Kërçovë 8-Sveti Nikole 7-Berova 6-Radovishi dhe Probishtip nga 5 -Resnje, Dellçevë dhe Vinica nga 4 -Valandova 3
-Kriva Palanka, Demir Kapia dhe Makedonski Brodi nga 2-Ohri, Kratova dhe Demir Hisari nga 1.
 
Deri më tani, janë kryer gjithsej 633.407 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i epidemisë është 132.740, numri i pacientëve të rikuperuar është 108.197, numri i vdekjeve është 3.860 dhe numri i rasteve aktive është 20.683.
MaskaKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>