Covid 19: prej 4438 testeve, kemi 1302 raste të reja, 51 viktima dhe 626 persona të shëruar

E merkureGjatë 24 orëve të fundit, janë kryer 4438 teste dhe u regjistruan 1302 raste të reja të Covid-19 edhe ate  në:
 • Shkup – 523(territori i Shkupit me 617.646 banorë)
 • Manastir – 119(me 91.983 banorë)
 • Kumanovë – 87(me 109.228 banorë)
 • Prilep – 55(me 75.132 banorë)
 • Ohër- 54(51.591 banorë)
 • Tetovë – 51(në territorin e Tetovës me 200.678 banorë që dtth.: Komuna e Tetovës me 91.760 banorë, + Komuna e Bogovinës me 30.928 banorë, + Komuna e Zhelinës me 28.044 banorë, + Komuna e Tearcës me 22.916 banorë, + Komuna e Bërvenicës me 16.590 banorë dhe + Komuna e Jegunovcës me 10.440 banorë).
 • Veles –47(me  54.384 banorë)
 • Gostivar – 38(111.252 banorë)
 • Shtip – 34(me 43.625 banorë)
 • Koçani –31(me 37.758 banorë)
 • Kavadarci – 30(me 38.741 banorë)
 • Berovë – 27(me 12.813 banorë)
 • Strumica – 25(me 57.175 banorë)
 • Kërçovë – 25(me 56.937 banorë)
 • Gjevgjeli – 24(me 22.706 banorë)
 • Strugë – 22(me 65.801 banorë)
 • Negotinë – 17(me  19.327 banorë)
 • Resnjë –14(me 16.313 banorë)
 • Dibër – 11 (me 20.863 banorë)
 • Radovish – 10(me 29.100 banorë)
 • Sveti Nikollë – 10(me 17.683 banorë)
 • Probishtip – 8(me 15.085 banorë)
 • Kriva Pallanka – 7(me  20.820 banorë)
 • Vallandovë – 7(me  11.773 banorë)
 • Delçevë –5(me 17.713 banorë)
 • Vinicë – 5(me 19.391 banorë)
 • Makedonski Brod – 4(me  6.166 banorë)
 • Demir Hisar –3(me 8.177 banorë)
 • Krushevë – 2(me 9.418 banorë)
 • Bogdanci– 2(me 8.178 banorë)
 • Demir Kapi – 2(me  4.039 banorë)
 • Dojran– 2 (me 3.324 banorë)
 • Kratovë – 1(me 9.376 banorë)

Janë raportuar gjithsej 51 persona që kanë ndërruar jetë: 20 nga Shkupi (87, 81, 80, 80, 79, 79, 76, 73, 71, 69, 68, 68, 62, 62 60, 56, 55, 53, 51, 47), nga 5 pacientë nga Prilepi ( 84, 82, 77, 72, 72) dhe nga Strumica (84, 81, 77, 76, 70), nga 3 pacientë nga Kumanova (52, 52, 32) dhe Kocani (63, 61, 46), nga 2  pacient nga Tetova (69 dhe 55), Gostivari (83, 57), Kavadarci (77 dhe 74) dhe Ohri (77 dhe 66), dhe nga 1 pacient nga Manastiri (73), Negotina (68), Gjevgjelia (76), Radovishi (77), Dellçeva (79), Vinica (74) dhe Valandova (58).

 
Janë rregjistruar 626 pacientë të rikuperuar në:-Shkup 312-Prilep 77-Veles 33-Kumanova 31-Gostivari 26-Manastiri 22-Kavadarci 19-Tetova 18-Shtipi 15-Negotina dhe Gjevgjelia nga 12 -Kocani 9-Strumica 7-Kriva Palanka, Radovishi, Probishtip dhe Demir Kapia nga 4 -Bogdanci 3-Kërçovë, Sveti Nikollë, Berovë, Krushevë dhe Demir Hisar nga 2-Delçevë, Resnjë, Vinica dhe Kratova nga 1.
 
Deri më tani, janë kryer gjithsej 651.997 teste të Covid-19 .
Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuar me COVID-19  që nga fillimi i epidemisë është 137.728, numri i pacientëve të rikuperuar është 111.765, numri i të vdekurve është 4.072 dhe numri i rasteve aktive është 21.891.
Kufizimi i levizjesKujdes!
 
Kujdes, jo vetëm nga covid 19, por edhe nga “hulumtuesit e pavarur”, “ekspertët”, “analistët”, “mjekët”, “hoxhallarët”, “misionarët”, njerëz të papërgjegjshëm,  injorantët, të cilët komentojnë me hamendje ndaj çdo studimi dhe ndaj çdo mase që ndërmerren nga institucionet përgjegjëse shëndetësore në të gjithë botën, si dhe kujdes edhe nga Televizionet komerciale, portalet e ndryshme, rrjetet sociale, të cilët për të plotësuar programet e tyre, janë në gjendje të emitojnë gjithçka, vetëm e vetëm që të përfitojnë personalisht, pa çarë kokën nëse veprimet e tyre shkaktojnë pasoja.
 

Besoni vetëm institucionet përgjegjëse shëndetësore dhe jo individët!

Mbani maskën, ashtu si që mbani pantallonat në ambientet e hapura jashtë shtëpisë, në mënyrë që të minimizohet përhapja e infeksionit.

Maska/Barriera mbrojtëse e fytyrës ndihmon në zvogëlimin e përhapjes së infeksionit në komunitet duke minimizuar transmetimin e tij nëpërmjet spërklave nga individë të infektuar.
 

Ju lutemi mbroni vetveten = ashtu do ti mbroni edhe të afërmit tuaj.

- Besoni #faktet të mos e sfidojmë shkencën, komunitetin e mjekëve, e të ekspertëve të shëndetit publik dhe
- të mbrojmë veten, familjet tona dhe njerëzit që na rrethojnë.
- Secili mund të kontribuojë për kufizimin e përhapjes së #COVID19.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>